Theresa May, declarații optimiste în plin scandal privind negocierile pentru Brexit

Theresa May, declarații optimiste în plin scandal privind negocierile pentru   Brexit
Publicat: 23/10/2017, 21:06
Actualizat: 24/10/2017, 08:48

„Sunt ambițioasă și optimistă în privința viitorului Marii Britanii și a acestor negocieri. Discuțiile se desfășoară într-un spirit constructiv. Dacă vrem să facem pași înainte împreună, trebuie să se întâmple în baza efortului comun al Marii Britanii și UE”, a spus May.

În cadrul unui discurs în Camera Comunelor, premierul britanic a precizat că au fost înregistrate „progrese importante” privind Brexit în cadrul summitului UE de săptămâna trecută și că are încredere că discuțiile pentru un viitor acord comercial vor începe în luna decembrie.

„Chestiunea privind drepturile cetățenilor după Brexit rămâne prioritară pentru mine, iar un acord în acest sens este foarte aproape. Cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanei nu vor întâmpina piedici birocratice după martie 2019. Marea Britanie vine cu propuneri ambițioase și angajamente clare în privința acordului financiar, care au permis avansarea discuțiilor”, a spus May.

Theresa May a mai spus că nu va exista o „infrastructură fizică” la granița dintre Irlanda de Nord și Irlanda.

După ce i s-a cerut să discute cu mediul de afaceri britanic și să excludă posibilitatea de a nu încheia un acord de Brexit, May a transmis că Guvernul a ascultat mereu opiniile comunității de afaceri.

„Am spus foarte clar că perioada de implementare este ceva de care mediul de afaceri are nevoie, precum și să se asigure că au parte de o procedură liniștită și ordonată de retragere. Dar ne aflăm într-o negociere cu UE 27 și cred că este important să ne amintim că, dacă vrem să obținem un acord bun pentru Marea Britanie, nu trebuie să acceptăm orice ne oferă ei (UE)”, a mai spus premierul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase