„Tocmai am fotografiat DOVADA!” Iată cele TREI IMAGINI „EXPLICITE” care fac ACUM înconjurul lumii

Tocmai am fotografiat DOVADA! Iată cele TREI IMAGINI EXPLICITE care fac ACUM înconjurul lumii
Publicat: 22/08/2012, 18:27
Actualizat: 23/08/2012, 11:33

Coreea de Nord este aproape de a finaliza construcția unei centrale care să susțină programul nuclear al țării, scrie The Sun, citând revista Jane’s Defence Weekly, care acoperă subiecte militare sau de securitate.

Analiștii avertizează că, odată terminată, centrala nucleară va reprezenta un „progres semnificativ” pentru Coreea de Nord și arsenalul său atomic.

Centrala nucleară de la Yongbyo pe 20 martie, 24 iunie, respectiv 6 august. Sursa foto The Sun

Jane’s Defence Weekly publică o serie de imagini din satelit, din care se poate observa că reactorul de apă ușoară din complexul nuclear Yongbyon a fost acoperit de un dom, ceea ce înseamnă că lucrările sunt aproape de final.

Analistul Allison Puccioni a precizat pentru Jane’s Defence Weekly că domul a fost plasat peste centrală „undeva între 21 iunie și 6 august”.

Sursa citată scrie că țara săracă din Asia are nevoie disperată de energie, dar că reactorul nuclear ar putea fi folosit și pentru a produce arme nucleare.

Coreea de Nord a închis vechea centrală de la Yongbyon în 2007, iar de atunci au loc lucrări de modernizare. Liderii nord-coreeni au susținut în repetate rânduri că noua centrală nucleară va fi folosită numai pentru producerea de energie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase