Tragedie la Cirque du Soleil. Un acrobat a murit în timpul spectacolului, în timp ce executa un număr la înălțime

Tragedie la Cirque du Soleil. Un acrobat a murit în timpul spectacolului, în timp ce executa un număr la înălțime
Publicat: 19/03/2018, 09:57
Actualizat: 19/03/2018, 12:07

„Cu o tristețe imensă Cirque du Soleil Entertainment Group anunță că un accident tragic a avut loc în timpul unuia dintre spectacolele ‘Volta’ din Tampa, Florida. Yann Arnaud a căzut de la înălțime în timp ce își executa numărul aerian la inele”, au transmis reprezentanții celui mai cunoscut circ din lume.

Lui Arnaud, în vârstă de 38 de ani, i-a alunecat mâna de pe un inel și s-a prăbușit de la peste 20 de metri înălțime, potrivit poliției din Tampa. Acesta a fost transportat la spitalul cel mai apropiat, dar a murit ulterior din cauza rănilor suferite.

Noul spectacol al circului, numit ‘Volta’, este descris pe site drept „aventuros”, îmbinând acrobația, sporturile de acțiune și muzicalitatea artistică. „Întreaga familie Cirque du Soleil este șocată și devastată de această tragedie. Yann se afla alături de noi de peste 15 ani și era iubit de toți cei care au avut șansa să-l cunoască. În următoarele zile și săptămâni ne vom concentra pe susținerea familiei lui Yann, dar și a angajaților noștri, mai ales a echipei ‘Volta’, pentru a trece prin aceste clipe dificile împreună”, au mai transmis reprezentanții echipei.

Ulterior, Cirque du Soleil a anulat două spectacole în Tampa.

Nu este pentru prima dată când un membru al echipei moare în timpul spectacolului. În 2016, tehnicianul Olivier Rochette, care era și fiul co-fondatorului circului, a murit în timp ce pregătea platoul pentru show-ul ‘Luiza’ și a fost lovit de un lift.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase