Trump consideră ”INGERINȚE ELECTORALE” procesele penale care îl vizează /”Este o rușine și provine de la Washington”

Publicat: 22/04/2024, 22:16

Fostul președinte Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial programat în SUA în noiembrie, a catalogat drept ”ingerințe electorale” procesele penale care îl vizează, denunțând acțiuni ”coordonate” de Administrația de la Washington, pentru afectarea șanselor sale de a obține un nou mandat.

Donald Trump s-a prezentat luni la o instanță din New York, pentru procesul în care este inculpat de presupuse fraude cu fonduri electorale, inclusiv prin efectuarea de plăţi ilegale către o actriță de filme pentru adulţi în campania electorală din 2016. Trump a pledat nevinovat.

Procurorul Matthew Colangelo a afirmat, în prezentarea argumentelor, că efectuarea unei plăți de 130.000 de dolari prin intermediul unui avocat este un caz clasic de ”fraudă electorală”.

”Pur și simplu, este vorba de fraudă electorală. Inculpatul Donald Trump a orchestrat o schemă penală pentru a corupe scrutinul prezidențial din 2016, iar ulterior a acoperit conspirația prin falsificarea evidențelor contabile ale firmelor din New York. Au încercat să influențeze scrutinul prezidențial din 2016”, a acuzat procurorul Matthew Colangelo, citat de site-ul Axios.com.

Trump respinge ”ingerințele electorale” ”coordonate” de la Washington

Donald Trump a pledat nevinovat la cele 34 de capete de acuzare din acest proces, acuzând că echipa sa nu a comis nicio infracțiune.

”Președintele Trump este nevinovat, nu a comis nicio infracțiune. Procuratura din Manhattan nici măcar nu ar fi trebuit să intenteze acest proces. Nu este nimic rău în a încerca să influențeze rezultatul unui scrutin, se numește democrație. Au asociat acest lucru cu ceva sinistru, ca și cum ar fi un delict”, a argumentat Todd Blanche, unul dintre avocații lui Trump.

Înainte de a intra în sala instanței judiciare din New York, Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din noiembrie, a afirmat că toate procesele care îl vizează sunt ”ingerințe electorale”, sugerând că acțiunile sunt coordonate de Administrația Joe Biden.

”Toate aceste procese, aceste acțiuni sunt ingerințe electorale, știe toată lumea. Mă aflu aici în loc de a fi în Pennsylvania, în Georgia, în numeroase alte locuri, pentru a face campanie electorală. Este foarte incorect. Din fericire, cifrele din sondaje sunt foarte bune, sunt în creștere, pentru că oamenii înțeleg ce se întâmplă. Este o vânătoare de vrăjitoare, este o rușine și provine de la Washington, este în coordonare cu Washingtonul, totul, inclusiv Procuratura. Este în coordonare cu Washingtonul, vreau ca lumea să înțeleagă, este o acțiune care are rolul afectării adversarului celui mai slab președinte din istoria țării noastre”, a acuzat Trump, potrivit postului de televiziune Fox News.

Donald Trump, candidatul Partidului Republican, este vizat de o serie de acuzații la nivel federal și statal. Trump a fost inculpat în comitatul Fulton din statul Georgia pentru presupuse tentative de inversare a rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020. La nivel federal, Trump a fost inculpat în investigația privind presupuse acţiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidenţial din 2020. Trump este vizat de patru capete de acuzare privind conspiraţie la comiterea de fraude împotriva instituţiilor guvernamentale, obstrucţionarea unei proceduri formale, tentativă de obstrucţionare a unei proceduri formale şi conspiraţie împotriva respectării unor drepturi. Trump a contestat constant rezultatele scrutinului prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden.

Trump a pledat nevinovat, iar echipa sa a denunţat procese motivate politic. Fostul președinte a declarat că nu intenţionează să se retragă din cursa electorală nici măcar dacă va fi condamnat în diversele procese penale care îl vizează.

În ianuarie 2021, Camera Reprezentanţilor l-a inculpat pe Donald Trump pentru „instigare la insurecţie” în cazul violențelor produse la Capitoliu, dar a fost achitat de Senatul SUA.

Trump este vizat de acuzaţii suplimentare în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în statul Florida. Procurorii acuză că Trump şi colaboratori apropiaţi ai acestuia i-au cerut unui angajat de la complexul Mar-a-Lago ştergerea imaginilor din sistemul video de supraveghere, în efortul de obstrucţionare a anchetei federale. Fostul preşedinte a pledat nevinovat și în procesul gestionării documentelor clasificate.

Foto: Profimedia

Citește și:

Euronews Italia: Dacă nu Ursula, atunci cine? Numele lui IOHANNIS, vehiculat la Bruxelles pentru postul de președinte al Comisiei Europene

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Daniela Iliescu a făcut-o praf pe mama lui Culiţă, după ce a spus că e...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Descoperirea secolului! Breaking news!
Medicii vin cu noi vești despre starea de sănătate a lui Robert Fico: „Acest progres...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Muzica populară a pierdut o mare stea. Gheorghe Turda: Dumnezeu să îl ierte!
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Witold Pilecki, spionul polonez de la Auschwitz
×