Trupul decapitat și fără membre găsit în apele Danemarcei, identificat ca fiind al jurnalistei suedeze Kim Wall

Trupul decapitat și fără membre găsit în apele Danemarcei, identificat ca fiind al jurnalistei suedeze Kim Wall
Publicat: 23/08/2017, 14:12

Anchetatorii susțin că de trupul fără viață era legată o bucată de metal, folosită, probabil, pentru ca acesta să se scufunde.

Jurnalista Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost văzută pentru ultima dată pe 10 august când a plecat într-o excursie cu submarinul Nautilus, al inventatorului danez Peter Madsen, pentru a scrie apoi un reportaj.

Dacă în primele informații oferite polițiștilor, Madsen a susținut că a dus-o pe jurnalistă în siguranță la mal și a lăsat-o acolo, în cele din urmă acesta a recunoscut că a „îngropat-o” pe Kim Wall în mare, după ce aceasta a suferit un accident la bordul submarinului. Totuși, bărbatul spune că nu el a omorât-o.

Operațiunile de căutare au fost demarate la 11 august, după ce s-a aflat că submarinul Nautilius dispăruse în apele Danemarcei cu doi oameni la bord. Peter Madsen a fost salvat, însă jurnalista Kim Wall era de negăsit.

Autoritățile daneze și suedeze au căutat trupul lui Wall cu diverse dispozitive, însă acesta a fost observat într-o zonă mlăștinoasă a strâmtorii Oresund de un ciclist.

Peter Madsen a fost arestat sub acuzația de omucidere involuntară prin neglijență, iar polițiștii consideră că submarinul a fost scufundat în mod deliberat de către inventator.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase