Valentin Vidu
14.03.2016
Internațional

Turcia ripostează după atacul de la Ankara. Bazele PKK din Irak, bombardate

Turcia ripostează după atacul de la Ankara. Bazele PKK din Irak, bombardate
Aviația turcă a bombardat luni baze aparținând Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în nordul Irakului, ca răspuns la un nou atac sinucigaș comis duminică la Ankara, soldat cu cel puțin 37 de morți, a anunțat armata, relatează AFP.

Aceste atacuri aeriene – efectuate de 11 avioane de luptă – au vizat zona Kandil, în munții din nordul extrem al Irakului, unde s-au retras liderii rebeli din cadrul PKK, a precizat Statul Major într-un comunicat.

Atacul sinucigaș comis în centrul Ankarei, capitala turcă, nu a fosr revendicat, însă modul de operare seamănă cu cel din atacul comis pe 17 februarie, în același cartier, care a vizat un autobuz ce transporta personal militar, soldat cu 29 de morți.

Pe de altă parte, Turcia a impus luni noi interdicții de circulație, zi și noapte, în localitatea Sirnak (sud-est), cu scopul de a efectua operațiuni împotriva unor militanți kurzi în regiune, a anunțat Biroul guvernatorului local într-un comunicat, relatează Reuters.

Interdicțiile urmează să intre în vigoare luni, la ora locală 23.00 (23.00, ora României), potrivit aceleiași surse.

Forțe în domeniul securității efectuează de mai multe luni operațiuni care devastează sud-estul țării, o regiune cu populație majoritar kurdă.

Inchide