Turul doi al alegerilor legislative din Franța a început. Francois Hollande are nevoie de un parlament socialist pentru a-și implementa reformele

Turul doi al alegerilor legislative din Franța a început. Francois Hollande are nevoie de un parlament socialist pentru a-și implementa reformele
Publicat: 17/06/2012, 12:27
Actualizat: 18/06/2012, 11:18

Peste 43 de milioane de francezi sunt așteptați astăzi la urne, în cadrul turului doi al alegerilor legislative, scrie agenția Reuters, citată de France 24.

Secțiile de votare s-au deschis la ora locală 8.00 (9.00, ora României) și se vor închide în marile orașe la ora locală 20.00 (21.00, ora României), când vor fi publicate și primele rezultate.

Francezii trebuie să aleagă astăzi 541 de deputați, pentru că 36 au câștigat din primul tur.

Scrutinul este deosebit de important pentru Francois Hollande, care, pentru a putea demara reformele ambițioase promise în campania electorală, are nevoie de o majoritate socialistă în camera inferioară a legislativului francez.

Partidul lui Hollande deține deja majoritatea în Senat. Printre planurile noului președinte din Hexagon pentru viitorul apropiat se numără creșterea taxelor și revizuirea cheltuielilor bugetare, notează Reuters.

În cadrul primului tur, marcat de absenteismul ridicat (42,7%), partidele de stânga și Verzii au adunat peste 46% din voturi, în timp ce candidații de centru-dreapta au obținut doar 34% din voturi.

Sondajele de opinie au indicat că socialiștii francezi vor câștiga cele 289 de locuri de care au nevoie pentru a-și asigura majoritatea în Adunarea Națională, formată din 577 de deputați.

ALEGERI ÎN GRECIA – GÂNDUL TRANSMITE LIVE TEXT

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase