Un actor celebru pentru rolurile sale de gentleman 100% englez a devenit cetățean italian, în urma votului pentru Brexit

Un actor celebru pentru rolurile sale de gentleman 100% englez a devenit cetățean italian, în urma votului pentru Brexit
Publicat: 24/09/2017, 16:34

„Actorul extrem de faimos, câștigătorul Premiului Oscar pentru prestația din filmul ‘Discursul Regelui’, este căsătorit cu o cetățeană a țării noastre și și-a declarat în repetate rânduri dragostea pentru statul nostru”, a transmis Ministerul printr-un comunicat de presă.

Firth a explicat că va rămâne cu dublă cetățenie, adăugând că și soția sa, originară din Italia, va aplica pentru cetățenia britanică.„Nu ne-am gândit niciodată prea mult la pașapoartele noastre diferite. Dar acum, cu acest climat de incertitudine, am crezut că e o chestiune de siguranță ca ambii să avem același statut”, a precizat actorul, făcând referire la votul de anul trecut prin care Marea Britanie a decis să iasă din UE.

Colin Firth s-a căsătorit cu producătoarea italiană Livia Giuggioli în 1997, iar cei doi locuiesc în Regat împreună cu cei doi copii. Spre deosebire de alte state ale Uniunii, atât Italia, cât și Marea Britanie permit deținerea de dublă cetățenie. „Eu și soția mea suntem amândoi extrem de mândri de țările noastre de origine”, a mai ținut să sublinieze Firth.

Mai multe state din blocul comunitar, inclusiv Germania, Franța și Irlanda au raportat o explozie a cererilor de cetățenie din partea britanicilor, după votul prin care Regatul Unit va ieși din UE.

Anunțul Ministerului italian de Externe a venit la doar câteva ore după ce premierul britanic Theresa May a zburat la Florența pentru a ține un discurs în încercarea de a readuce pe linia de plutire negocierile pentru Brexit, dându-le asigurări politico-fiscale liderilor extrem de îngrijorați ai pieței financiare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase