Un alt oligarh rus moare în condiții suspecte. Omul de afaceri avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom și a fost găsit mort în piscină, împușcat în cap / Rusia spune că s-a sinucis

Un alt oligarh rus moare în condiții suspecte. Omul de afaceri avea legături puternice cu gigantul energetic Gazprom și a fost găsit mort în piscină, împușcat în cap / Rusia spune că s-a sinucis
Yuri Voronov / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/07/2022, 13:34

Un om de afaceri rus care avea legături cu gigantul energetic de stat Gazprom a fost descoperit mort, în piscina sa, după ce s-ar fi împușcat în cap. Moartea sa este cel puțin a șasea legată de industria rusă de gaze, în ultimele luni.

Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, a condus firma de transport Astra Shipping care a colaborat cu Gazprom, potrivit site-ului companiei.

Trupul lui Voronov a fost găsit luni după-amiază cu o împușcătură în cap în piscina unei vile de lux, situată într-o suburbie din Sankt Petersburg, a informat marți site-ul de știri al orașului 47.ru, citat de Moscow Times. 

Văduva lui Voronov a spus poliției că omul de afaceri a pierdut anterior bani din cauza conflictelor cu contractorii și partenerii, arată sursa citată.

Ea a spus că Voronov a băut mult în ultimele două săptămâni, iar vinerea trecută el a plecat din oraș.

Poliția rusă spune că există indicii că omul de afaceri s-a sinucis.

Yuri Voronov / Sursa foto: Profimedia
Yuri Voronov /
Sursa foto: Profimedia

Lista oligarhilor ruși care s-ar fi sinucis, de la începutul anului

Din informațiile existente până acum, Voronov este cel puțin al patrulea director executiv care a avut legături cu Gazprom și a șasea persoană legată de industria gazelor din Rusia care a murit în circumstanțe misterioase în acest an.

În ianuarie, șeful serviciului de transport al Gazprom Invest, Leonid Shulman, a fost găsit mort în baia unei case de lux, în Leningrad.

Directorul adjunct al Gazprom, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort, o lună mai târziu.

În aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev și fostul manager al companiei energetice Novatek, Serghei Protosenya, s-ar fi sinucis la Moscova și, respectiv, în Spania.

Alte decese care nu sunt legate de Gazprom includ miliardarul rus născut în Ucraina, Mikhail Watford, care a murit în Surrey, Anglia, la sfârșitul lunii februarie, și fostul director al Lukoil, Alexander Subbotin, care a murit în afara Moscovei la începutul lunii mai.

Vă invităm să citiți și:

VIDEO | Oligarhii lui Putin… prietenii de ieri, dușmanii de azi (DOCUMENTAR)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult