Un avion de luptă american cu 11 persoane la bord s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului

Un avion de luptă american cu 11 persoane la bord s-a prăbușit în Oceanul Pacific. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului
Publicat: 22/11/2017, 11:38

Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute, iar avionul se îndrepta spre portavionul USS Ronald Reagan, staționat în Marea Filipinelor, a anunțat Marina Statelor Unite.

„Un avion al Marinei americane ce transporta 11 pasageri și membri ai echipajului s-a prăbușit în ocean la sud-est de insula Okinawa. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată”, a precizat Marina SUA.

Accidentul a avut loc la ora 7.45, ora României.

„Operațiunile de salvare sunt în plină desfășurare, iar membrii echipajului vor fi evaluați de către personalul medical de pe portavionul USS Ronald Reagan”, se arată în comunicatul transmis de Forțele Navale americane.

Itsunori Onodera, ministrul de Apărare al Japoniei, a declarat că a fost informat de către Forțele Navale americane că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice. Acesta a adăugat că opt persoane aflate la bordul avionului au fost salvate.

Portavionul USS Ronald Reagan participa la un exercițiu comun alături de Forțele Navale japoneze, în apropierea arhipelagului nipon.

În luna august, zece militari ai Forțerlor Navale americane au murit, după ce portavionul în care se aflau, USS John McCain, a intrat în coliziune cu o altă navă în apropierea statului Singapore. În plus, în luna iunie, un alt portavion american, USS Fitzgerald, s-a lovit de o navă ce transporta marfă în apropierea Japoniei, iar șapte militari americani au murit în urma acestui accident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase