Un copil a găsit o armă într-un magazin Ikea din SUA și a tras cu ea

Un copil a găsit o armă într-un magazin Ikea din SUA și a tras cu ea
Publicat: 27/06/2018, 10:43

Se pare că un client al magazinului Ikea din Indiana a stat pe o canapea și pistolul i-a căzut din buzunarul pantalonilor, fără ca acesta să observe, scrie The Independent.

Mai mulți copii s-au așezat pe canapea și au găsit arma respectivă, moment în care unul dintre aceștia a tras cu ea un singur foc. Potrivit poliției, copilul care a folosit arma, fără să producă din fericire victime, are șase ani.

Procurorul din Hamilton County va analiza acest caz și va stabili dacă se impune luarea unor măsuri. Cele mai multe arme de foc nu necesită un permis special în Indiana, însemnând că acestea pot fi purtate în public de către deținător în mod legal.

Totuși, pistoalele se situează într-un regim special și necesită un permis. Poliția a confirmat că proprietarul armei folosite de copil în incinta Ikea avea permisul necesar.

Un purtător de cuvânt al Ikea a declarat, pentru CNN, că siguranța clienților reprezintă o prioritate pentru companie. „Analizăm foarte serios acest incident și ne-am cerut scuze familiei copilului care a găsit arma”, a declarat oficialul Ikea.

Ikea a precizat într-o declarație de presă că are o politică strictă care interzice accesul cu arme în magazinelele sale. Retailerul de mobilier va coopera cu poliția într-o anchetă, care are scopul de a stabili ce s-a întâmplat exact.

Un reprezentant al poliției din Indiana a declarat pentru postul tv local WTTV că proprietarii de arme au datoria și responsabilitatea de a fi atenți mereu la arma din dotare.

„Este important să țineți minte că dacă porți o armă, trebuie să ai grijă de ea non-stop. Acest lucru ține de portul armei, de responsabilitatea deținerii unei arme”, a declarat Tom Weger, sergent în cadrul poliției din orașul Fishers, Indiana.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult