Un cunoscut miliardar și-a pierdut aproape întreaga familie în atentatele sinucigașe din Sri Lanka

Redactor:
Silviu Bănilă
Anders Holch Povlsen, proprietarul miliardar al companiei ASOS, și-a pierdut trei din cei patru copii în atentatele cu bombă din Sri Lanka.

Povlsen este al doilea cel mai mare proprietar de terenuri din Marea Britanie și cel mai mare acționar la retailerul online Asos, scrie Daily Mail.

Cu câteva zile înainte de atacurile devastatoare, unul dintre copiii lui Povlsen – Alma, Astrid, Agnes și Alfred – a distribuit fotografii realizate lângă o piscină luxoasă. Nu se știe exact care dintre copii au murit.

Povlsen, în vârstă de 46 de ani și Anne Storm Pedersen, sunt căsătoriți de șase ani. Povlsen este cel mai bogat om din Danemarca, după ce tatăl lui i-a predat ștafeta retailerului internațional de haine Bestseller, pe când Anders avea doar 28 de ani.

Șapte atentate sinucigașe s-au soldat cu 290 de morți, în urma unor atacuri coordonate asupra a cinci hoteluri și biserici din Sri Lanka, în ziua de duminică.

Deocamdată, niciun grup nu a revendicat vărsarea de sânge, dar poliția srilankeză susține că serviciile secrete au fost avertizate, cu zece zile înaintea producerii masacrului, de existența unui grup musulman extremist necunoscut.

Primele dovezi indică implicarea grupului islamist NTJ (National Thowheed Jamaath), care a avertizat că va pune la cale atentate sinucigașe. Povlsen are 11 proprietăți în Scoția și un castel, care acoperă suprafețe uriașe. El este cel mai mare proprietar privat de terenuri din Marea Britanie.

Povlsen a început să-și construiască portofoliul imobiliar în urmă cu 12 ani, în toamna lui 2006, după achiziția unui teren de 7,9 milioane lier sterline în Glenfeshie, Parcul Național Cairngorms.

Tatăl lui, Troels, a început să clădească un imperiu al modei, de la un singur magazin, în 1975. Povlsen are 15.000 de angajați și deține branduri precum Jack & Jones și  Vero Moda, dincolo de participația de 30% la ASOS.

Succesul l-a ajutat să aibă o avere de 5,4 miliarde de dolari. Povlsen și soția lui locuiesc în Constantinburg, un fost palat regal situat în apropiere de Aarhus. Miliardarul a cunoscut-o pe Anne pe vremea când lucra în vânzări la Bestseller și și-a trimis toți cei patru copii la școli de stat.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide