• Publicat:
Internațional

Un distrugător al SUA a ajuns joi în Marea Neagră. Cum reacționează Rusia

Un distrugător al SUA a ajuns joi în Marea Neagră. Cum reacționează Rusia
Distrugătorul american USS Porter (DDG-78) a tranzitat joi Strâmtoarea Bosfor, intrând în Marea Neagră, cu scopul consolidării „stabilității regionale" prin cooperarea cu aliații din cadrul Alianței Nord-Atlantice și pentru a demonstra sprijinul Statelor Unite pentru partenerii din regiune.

USS Porter, distrugător de clasă Arleigh Burke, este a șasea navă americană care intră în Marea Neagră în cursul acestui an, informează site-ul U.S. Naval Institute (USNI) News.

„Operațiunile navale pe care le desfășurăm în Marea Neagră cu aliații și partenerii noștri mențin relațiile puternice care sunt necesare pentru stabilitatea regională”, afirmă viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei a 6-a a SUA.

Forțele Navale american și-au sporit prezența în Marea Neagră după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia, în 2014.

Nava USS Porter, staționată la baza Rota, Spania, desfășoară misiuni navale în zona de operațiuni a Flotei a 6-a a SUA în sprijinul intereselor de securitate ale SUA în Europa. Forțele navale americane desfășoară misiuni navale de rutină în Marea Neagră în concordanță cu dreptul internațional și Convenția de la Montreux, se mai arată într-un comunicat al autorităților militare americane.

Distrugătorul american va întreprinde inițial o vizită în portul Varna din Bulgaria, în perioada 9-11 August, cu ocazia Zilei Marinei bulgare.

O navă militară rusă monitorizează acțiunile distrugătorului american USS Porter în Marea Neagră

Distrugătorul rus Smetlivy monitorizează distrugătorului american USS Ross, care se află în Marea Neagră, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, informează agenția de știri Tass.

„Flota Mării Negre a început să monitorizeze (distrugătorul) USS Portter după ce a intrat în partea de sud a Mării Negre pe 8 august”, se afirmă într-un comunicat dat publicității de minister.

„Nava Smetlivy din Flota Mării Negre a primit sarcina să monitorizeze direct acțiunile navei americane în Marea Neagră”, au precizat autoritățile ruse.

Distrugătorul american USS Porter (DDG-78) a tranzitat joi Strâmtoarea Bosfor, intrând în Marea Neagră, cu scopul consolidării „stabilității regionale” prin cooperarea cu aliații din cadrul Alianței Nord-Atlantice și pentru a demonstra sprijinul Statelor Unite pentru partenerii din regiune.

USS Porter, distrugător de clasă Arleigh Burke, este a șasea navă americană care intră în Marea Neagră în cursul acestui an, informează site-ul U.S. Naval Institute (USNI) News.

 

 

Foto: Wikipedia

Inchide