Un fost militar a recunoscut că este vinovat de uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei acestuia

Redactor:
Bianca Pavaluca
Un fost militar a recunoscut că este vinovat de uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei acestuia
Un fost militar slovac a mărturisit în fața instanței că este vinovat de uciderea jurnalistului de investigație Jan Kuciak și a logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, relatează presa slovacă, citată de BBC.

Miroslav Marcek și alte trei persoane, aflate în custodia poliției, au fost acuzați de uciderea celor doi. Asasinarea jurnalistului Jan Kuciak a atras atenția comunității internaționale și a dus la schimbări politice majore în Slovacia.

Procurorii slovaci l-au acuzat pe omul de afaceri slovac Marian Kocner de plănuirea și ordonarea uciderii lui Jan Kuciak și a logodnicei acestuia.

La 25 februarie 2018, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuința lor din orașul Velka Maca, după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată „Ndrangheta”.

 

Inchide