Un mercenar Wagner și-a găsit sfâșitul din furia soției în propria casă. Luptase în infernul din Ucraina și a scăpat viu de focul HIMARS-ului

Un mercenar Wagner și-a găsit sfâșitul din furia soției în propria casă. Luptase în infernul din Ucraina și a scăpat viu de focul HIMARS-ului
Trupele Wagner - Foto: Profimedia Images
Publicat: 27/06/2023, 11:04

Un luptător din gruparea mercenarilor Wagner a suferit o moarte violentă în propria sa casă, din furia soției sale, deși reușise să se întoarcă nevătămat din infernul din Ucraina.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 24 iunie, în orașul Volgograd, conform informațiilor furnizate de V1.ru.

După ce s-a întors de pe front, mercenarul a stătea pe canapea și se uita la televizor și pe rețelele de socializare, urmârind evenimentele din Rusia, unde Grupul Wagner declanșase o revoltă împotriva Armatei Ruse și amenințau că se duc la Moscova.

Înspăimântat de perspectiva de a fi chemat să se alăture rebeliunii și de o posibilă confruntare sângeroasă cu armata, bărbatul a început să bea și starea lui s-a deteriorat rapid.

Nu a trecut mult timp și situația a escaladat, luptătorul devenind violent cu soția sa. Femeia a luat un cuțit din bucătărie pentru a se apăra și l-a înjunghiat pe bărbat. Rana a fost gravă și profundă, iar mercenarul rus a murit din cauza sângerării înainte de sosirea ambulanței.

Revolta lui Prigojin

În aceeași perioadă, Evgheni Prigojin, liderul Grupului Wagner, a exprimat în mod violent acuzații împotriva Armatei Ruse și a comandanților acesteia, afirmând că au forțele regulate ale Rusiei au distrus o tabără a mercenarilor și au ucis mai mulți luptători.

Ca urmare, trupele Wagner au pornit într-o marș către Moscova în cursul nopții de vineri. Wagner a „cucerit” primul oraș de pe traseu, Rostov, unde a înconjurat Comandamentul regional al Armatei cu tancuri și echipamente grele de luptă, solicitând prezența șefilor Armatei pentru a discuta cu el. Însă, în lipsa unui răspuns favorabil, trupele Wagner și-au continuat drumul spre Moscova.

Pe parcurs, convoiul Wagner a fost atacat de elicoptere ale Armatei Ruse. Potrivit lui Prigojin, mercenarii săi au reușit să doboare trei dintre aceste elicoptere. La aproximativ 300 de kilometri de Moscova, convoiul care nu a fost confirmat dintr-o altă sursă independentă s-a oprit brusc și s-a întors din drum.

Inițial, s-a sugerat că președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a intervenit pentru a opri rebeliunea în urma negocierilor cu Evgheni Prigojin. Ulterior, liderul Wagner a declarat că a oprit trupele pentru a evita un vărsământ de sânge, menționând că artileria lor era pregătită pentru acțiune în zona Moscovei, dar echipele de recunoaștere au raportat un dispozitiv de apărare uriaș în jurul capitalei.

Putin nu-i iartă pe mercenarii Wagner și liderii lor

Deși inițial, președintele rus Vladimir Putin dădăea asigurări că mercenarii Wagner vor fi iertați pentru această revoltă, luni seară, liderul de la Kremlin a precizat că toți vinovații vor fi deferiți justiției rusești. Între timp, Prigojin a fost „exilat” în Belarus cu o mare parte din luptătorii Wagner care au participat la revoltă.

Dictatorul rus a numit încă o dată Ucraina adevăratul inamic și le-a oferit „wagnerianilor” 3 opțiuni: să continue să „servească Rusia” semnând un contract cu Ministerul Apărării sau cu alte servicii speciale rusești, să demisioneze și să plece acasă sau să meargă în Belarus.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii