VIDEO | Un nou atac armat a avut loc în SUA. Autorul a intrat într-ul centrul medical și a împușcat patru persoane. Care este starea victimelor

Publicat: 02/06/2022, 08:47
Actualizat: 02/06/2022, 16:03

Un bărbat înarmat cu o carabină şi un pistol a ucis patru persoane într-o clădire medicală din Tulsa, Oklahoma, miercuri, înainte de a se împuşca mortal pe el însuşi, a anunţat Poliţia. Acesta este cel mai recent dintr-o serie de atacuri armate care au cutremurat Statele Unite, relatează Reuters.

Un bărbat înarmat cu o carabină şi un pistol a ucis patru persoane într-o clădire medicală din Tulsa, Oklahoma, miercuri, înainte de a se împuşca mortal pe el însuşi, au anunţat poliţiștii din zonă. Atacul armat de miercuri este cel mai recent dintr-o serie care a cutremurat Statele Unite, relatează Reuters.

Cine sunt victimele

Poliţiştii au sosit la campusul Spitalului „St. Francis” la trei minute de la momentul în care au primit un apel, miercuri după-amiază, în care le-a fost sesizat că au fost împușcături, apoi s-au auzit sunetele unui foc de armă până la etajul al doilea al clădirii Natalie, a declarat jurnaliştilor adjunctul şefului Poliţiei din Tulsa, Eric Dalgleish. Poliţiştii au văzut victimele şi suspectul cinci minute mai târziu, a spus Dalgleish.

Felul în care poliţiştii intervin a fost sub lupa opiniei publice intens după ce, săptămâna trecută, un tânăr înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori într-o şcoală din Texas, în timp ce poliţiştii au aşteptat afară timp de aproape o oră.

Întrebat de jurnalişti dacă poliţia a reîmprospătat antrenamentele sau felul în care se raportează la persoane implicate în împuşcături după incidentul din Uvalde, Texas, Dalgleish a spus: „Cred că asta este, cel mai probabil, proaspăt în mintea tuturor”. „Tulsa revine periodic la acest subiect. Am fost foarte mulţumit cu ceea ce ştim până acum legat de intervenţia poliţiştilor noştri”, a mai spus Dalgleish, citat de Reuters.

Incidentul de miercuri din Tulsa vine după ce atacurile armate au reaprins dezbaterile privind controlul armelor în Statele Unite. Cu două săptămâni înainte de atacul de la Uvalde, un bărbat alb înarmat a ucis 10 persoane la un supermarket, într-un cartier al afro-americanilor din Buffalo, New York.

Poliţia din Tulsa a afirmat că încearcă să stabilească identitatea suspectului, estimând că avea vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani şi nu are încă detalii asupra motivului atacului.

În Clădirea Natalie se află cabinete ale doctorilor, inclusiv un centru ortopedic, a spus Dalgleish, adăugând că crede că printre victime se află angajaţi şi pacienţi. Pentu moment, el nu a dat detalii privind starea acestora.

Casa Albă a transmis că preşedintele Joe Biden a fost informat despre atac şi a oferit sprijin oficialilor federali şi locali din Tulsa, un oraş cu aproximativ 411.000 de locuitori aflat la 160 de kilometri nord-est de capitala Oklahoma City.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte