Un plic suspect, descoperit într-un centru tibetan belgian în care este așteptat Dalai Lama

Un plic suspect, descoperit într-un centru tibetan belgian în care este așteptat Dalai Lama
Publicat: 21/05/2012, 17:02
Actualizat: 08/06/2012, 14:54

Un plic conținând un parf alb a fost descoperit luni într-un centru tibetan din Belgia în care Dalai Lama este așteptat să efectueze o vizită joi, au anunțat reprezentanți ai acestu centru, relatează AFP.

„A fost descoperit un plic cu un praf alb. Sunt în curs analize”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Centrului tibetan Yeuten Ling din Huy, la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Bruxelles.

„Centrul nu dorește să facă niciun comentariu până la momentul unei conferințe de presă care va avea loc miercuri dimineața”, a adăugat acest reprezentant confirmând o informație publicată de agenția Belga, care a citat o sursă din cadrul poliției.

Cel de al Paisprezecelea Dalai Lama (Tenzin Gyatso), liderul spiritual al budismului tibetan, urmează să efectueze joi a cincea sa vizită la Institutul Yeunten Ling, cel mai important centru de budism tibetan din Belgia și unul dintre cele mai importante din Europa, fondat în 1983.

El urmează să binecuvânteze, în cursul vizitei, o statuie a lui Budha și să susțină o conferință pe tema „dragostei binevoitoare”, în prezența câtorva mii de persoane.

Duminică, Guvernul tibetan aflat în exil în India a anunțat că agenți chinezi colectează în mod clandestin eșantioane de sânge, urină și păr aparținând lui Dalai Lama și explorează posibilitatea de a-i face rău utilizând substanțe toxice.

„Am aflat totodată că ei explorează posibilitatea de a-i face rău utilizând droguri ultramoderne și foarte sofisticate și substanțe chimice toxice”, a declarat pentru AFP Dongchung Ngodup, „ministrul Securității” în Guvernul din exil.

Dalai Lama, în prezent retras din viața politică, efectuează, în prezent, o vizită în Austria. El s-a întâlnit săptămâna trecută, în privat, cu premierul britanic David Cameron la Londra, gest față de care China a reacționat trimițând o scrisoare de „protest oficial”. Beijingul îl consideră pe Dalai Lama, în vârstă de 76 de ani, drept un lider „separatist antichinez”.

Cinci persoane au murit în Statele Unite, în 2001, după ce s-au aflat în contact cu scrisori otrăvite cu bacilul carbonului (antrax), prezent în acestea sub formă de pudră albă.