Un preot excomunicat încuraja minorii să se sinucidă pentru binele Rusiei. Părintele a fost asaltat de ofițerii de securitate cu scandal. Măicuțele au opus rezistență – VIDEO

Un preot excomunicat încuraja minorii să se sinucidă pentru binele Rusiei. Părintele a fost asaltat de ofițerii de securitate cu scandal. Măicuțele au opus rezistență - VIDEO
Publicat: 29/12/2020, 15:09
Actualizat: 29/12/2020, 21:53

Poliția din Rusia a reținut un preot excomunicat la mănăstirea pentru femei, lângă orașul Ekaterinburg, suspectând că îi încurajează pe minori să „moară pentru Rusia”, a raportat marți cotidianul Kommersant.

Preotul încuraja minorii să se sinucidă pentru Rusia, predicând pe YouTube

Părintele Serghei Romanov a fost acuzat de convingerea minorilor să se sinucidă, acuzații penale care presupun o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare, a declarat avocatul său Svetlana Gerasimova. Cazul este probabil legat de una dintre predicile sale de pe YouTube în care îi întreba pe  susținătorii săi dacă sunt gata să moară pentru Rusia, transmite Reuters.

Călugărițele, atacate pe polițiști

Zeci de ofițeri de securitate au asaltat marți mănăstirea de femei Sredneuralsk în jurul orei 01:00 dimineața pentru a-l reține pe fostul preot, care și-a schimbat numele secular în Nikolai Romanov, după ultimul împărat al Rusiei.

Imagini video care circulă online arată ofițeri care se confruntă cu susținătorii fostului călugăr, în majoritate călugărițe. Site-ul local de știri 66.ru a raportat că ofițerii au folosit forța împotriva călugărițelor, una dintre acestea ar fi fost bătută cu bastoane și diagnosticată cu o fractură de șold.

Gerasimova a spus că nu a putut să-și contacteze clientul în timp ce acesta este audiat de anchetatori. Ea a spus că Romanov a fost acuzat și de încălcarea dreptului la libertatea conștiinței și a religiei.

Părintele Sergiy, al cărui nume real este Nikolai Romanov, a câștigat notorietate la începutul acestui an, după ce a negat existența pandemiei Covid-19,sustinând că este împotriva închiderii bisericilor în timpul lockdown-ului și criticând Biserica Ortodoxă Rusă.

El a preluat controlul asupra mănăstirii femeilor Sredneuralsky de lângă Ekaterinburg, în Ural, în iunie și a refuzat să plece.

 Sergiy a fost alungat formal din biserică în septembrie

Cunoscut pentru că purta haine lungi și întunecate, Sergiy a fost alungat formal din biserică în septembrie pentru că a ignorat în mod deschis interdicția de a ține slujbe și de a predica.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoida, a scris pe Telegram: „Este păcat că … Sergiy și susținătorii săi nu au ținut seama de apelurile repetate ale Bisericii de a se pocăi și a le modifica (căile lor)”.