Drama unei familii britanice: Un tată aflat în comă din cauza Covid nu ştie că fiica sa a murit de cancer

Drama unei familii britanice: Un tată aflat în comă din cauza Covid nu ştie că fiica sa a murit de cancer
FOTO: Facebook.com/gofundme - ObservatorNews.ro
Publicat: 06/08/2021, 23:05
Actualizat: 06/08/2021, 23:10

Debbie Morris (38 de ani), din Widnes, un oraș în comitatul Cheshire, regiunea North West, Anglia, a murit de cancer, dar tatăl ei vitreg, David, nu știe de moartea fiicei sale, pentru că este în comă, în spital, bolnav de Covid-19. Decesul femeii a survenit la opt luni după ce s-a plâns prima dată de dureri de stomac.

Mama lui Debbie, Susan, în vârstă de 56 de ani, a descris-o pe fiica sa ca pe cineva care „lumina fiecare cameră în care se afla” și care „nu a încetat niciodată să zâmbească”.

„Este devastator faptul că este în comă și nu știe despre Debbie. Așteptăm să vedem ce se întâmplă, dar nu-mi pot pierde soțul, mi-am pierdut deja fiica”, a spus ea.

Debbie a început să se plângă de durere pe partea stângă și nu a putut să mănânce sau să bea, fără să se simtă rău încă din Ajunul Crăciunului anului 2020. Debbie, care a avut mereu dificultăți severe de învățare, a pierdut masiv din greutate în câteva luni, astfel că familia a căutat ajutor din partea mai multor medici, potrivit Daily Mail, citat de Observatornews.ro.

„Ne-am întors de multe ori la doctori și la spital pentru că nu știau ce e în neregulă cu ea. A ajuns în punctul în care nu și-a putut lua medicamentul pentru problemele tiroidiene și atunci am devenit foarte îngrijorată”, mai spus Susan.

Medicii i-au făcut investigaţii suplimentare, pentru a afla cauza durerilor acute

Prima rundă de teste i-a determinat pe medici să creadă că ar putea avea boala Crohns sau colită ulcerativă, dar odată ce s-au întors rezultatele și scanările, familiei i s-a spus că Debbie avea colită ulcerativă și cancer terminal în vezică, colon, ficat și ganglionii limfatici.

„Le-am spus că trebuie să verifice din nou pentru că nu cred, am auzit pe cineva țipând, dar nu mi-am dat seama că sunt eu”, a povestit mama femeii.

Atunci, familiei i s-a spus că lui Debbie i-au mai rămas câteva luni de trăit, iar chimioterapia a fost o opțiune, dar putea adăuga doar zile sau săptămâni ca timp. Susan și David au decis să o ia pe Debbie acasă după ce s-a simțit inconfortabil în spital.

Familia a crezut că singura variantă este să fie toţi împreună şi să petreacă cât mai mult timp creând amintiri.

Și cum starea ei s-a înrăutăţit treptat, au solicitat un scaun cu rotile, astfel încât să o poată duce pe Debbie în mai multe locuri.

Însă, vineri, 30 iulie, în jurul orei 03.30, aceasta a murit: „Ultimul lucru pe care i l-am spus a fost «te iubesc» și a spus înapoi «și eu te iubesc».

Dar, deși familia știa că boala lui Debbie era agresivă, nu se așteptau să o piardă atât de curând. Și cum totul s-a întâmplat atât de repede și în mod neașteptat, nu s-au făcut aranjamente funerare, iar familia a iniţiat ulterior o campanie de strângere de fonduri pentru ca oamenii doritori să le poată veni în ajutor.

„Doctorii au spus că a trecut dincolo foarte frumos și liniștită, fără semne de suferință sau de durere”, au spus ei.

CITEȘTE ȘI: