Un virus mortal a depășit granițele Chinei și a ajuns în Japonia. Avertismentul OMS: S-ar putea răspândi la nivel global

Redactor:
Silviu Bănilă
Un virus mortal a depășit granițele Chinei și a ajuns în Japonia. Avertismentul OMS: S-ar putea răspândi la nivel global
Japonia a confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus din China, după ce Organizația Mondială a Sănătății a avertizat spitalele din toată lumea că boala ar putea lovi și alte țări de pe glob.

Ministrul japonez al Sănătății a declarat, joi, că un pacient de 30 de ani din Tokyo a fost testat pozitiv în privința virusului misterios.

Se pare că bărbatul din prefectura Kanagawa a fost recent în orașul chinez Wuhan, scrie dailymail.co.uk.

În Wuhan a fost o epidemie de pneumonie, care ar fi dus la apariția coronavirusului.

OMS a anunțat că noul virus s-ar putea răspândi la nivel global și a avertizat spitalele din toată lumea cu privire la pericol.

41 de cazuri au fost înregistrate în orașul chinez Wuhan, începând cu decembrie 2019. Unul dintre pacienți a murit de pneumonie, cauzată de virusul amintit.

Totuși, primul caz identificat în afara Chinei a fost în Thailanda, săptămâna trecută. Starea unei femei de naționalitate chineză, care se afla în vacanță în Thailanda, a dus la alertarea personalului de pe aeroporturi.

Chiar dacă s-a crezut inițial că virusul este transmis de animale, OMS a avertizat că acesta poate fi transmis și de la om la om.

Luni, femeia din China a fost plasată în carantină în Thailanda, având coronavirus. Miercuri, aceasta a putut părăsi spitalul, starea ei fiind mai bună.

Alte posibile cazuri au fost înregistrate la persoane care au revenit în Hong Kong după ce au vizitat orașul din provincia Hubei. Un alt caz a fost constatat în Singapore.

Medicii s-au temut ca nu cumva SARS, virusul foarte contagios, se află în spatele cazurilor din Wuhan. SARS a ucis sute de oameni în China și Hong Kong la începutul anilor 2000.

Din fericire, niciun caz de SARS nu a mai fost consemnat din 2004 până în prezent.

Totuși, SARS, gripa aviară, sindromul respirator din Orientul Mijlociu și adenovirusul au fost eliminate din investigația medicală, au declarat autoritățile.

Inchide