Ursula von der Leyen reafirmă obiectivele UE privind protejarea climei, dar așteaptă acțiuni clare și din partea altor națiuni

Ursula von der Leyen reafirmă obiectivele UE privind protejarea climei, dar așteaptă acțiuni clare și din partea altor națiuni
Publicat: 21/09/2023, 09:00

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reafirmat ambițiile Uniunii Europene privind protejarea climei prin acțiuni în sensul reducerii emisiilor poluante, subliniind însă că sunt necesare inițiative similare din partea altor națiuni.

”Mai avem 70 de zile până când lumea se va reuni la Dubai”, pentru Conferința ONU privind Modificările Climatice. ”Așteptările cresc pe măsură ce temperaturile sunt în creștere. Deci, trebuie să trecem la măsuri concrete. (…) În primul rând, avem ambiția de a ne proteja mai bine cetățenii, mai ales pe cei vulnerabili, de pierderile și pagubele generate de schimbările climatice. Trebuie să convenim asupra unor soluții eficiente, încă de anul acesta. Uniunea Europeană va fi un aliat puternic în discuții. În același timp, trebuie să demonstrăm ambiții în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat Ursula von der Leyen în discursul rostit la Summitul ONU pentru Ambiții Climatice, desfășurat la sediul Națiunilor Unite din New York.

Ursula von der Leyen așteaptă asumarea unor obiective ambițioase de către alte națiuni

Președintele Comisiei Europene a insistat că sunt necesare acțiuni coordonate la nivel mondial pentru protejarea climei.

”Uniunea Europeană a fixat obiective ambițioase pentru 2030. Vrem să reducem emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55%. Iar vestea bună este că suntem deja pe parcursul de a depăși acest obiectiv. Dar sunt necesare ambiții similare din partea altor națiuni care generează emisii populate majore, pentru a ne asigura că emisiile globale ating vârful până în 2025 și că sunt eliminați combustibilii fosili cu mult înainte de 2050”, a subliniat Ursula von der Leyen, potrivit stenogramei discursului, publicată pe site-ul Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a pledat pentru intensificarea finanțărilor și a investițiilor, la nivel internațional, în scopul atingerii obiectivelor climatice.

”Sunt necesare mai multe investiții, mai ales în națiunile aflate în dezvoltare, care au un potențial enorm pentru energii regenerabile, pentru hidrogen curat și în materie de materii prime esențiale. Acesta a fost mesajul Summitului African pe tema Climei. (…) Europa a auzit acest mesaj. În următorii cinci ani, noi vom investi cel puțin patru miliarde de euro în energii regenerabile și în hidrogen în economiile aflate în dezvoltare, în cadrul planului «Poarta Globală» (Global Gateway), în valoare de 300 de miliarde de euro”, a insistat Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene a pledat pentru atingerea obiectivului investițiilor climatice de 100 de miliarde de dolari (93 de miliarde de euro) în perspectiva reuniunii ONU din Dubai. ”Uniunea Europeană își va aduce contribuția sa corectă de 27 de miliarde de dolari (25,1 miliarde de euro), așa cum am făcut în ultimii ani. Dar sunt necesare eforturi suplimentare în materie de finanțare. Trebuie să stimulăm crearea unor piețe de obligațiuni ecologice în națiunile cu venituri mici și medii. Europa susține puternic reformarea sistemului financiar internațional”, a concluzionat Ursula von der Leyen.

Citește și:

Experți din Franța și Germania au formulat propuneri privind reconfigurarea UE / Comunitatea europeană ar urma să aibă mai multe niveluri de integrare

Casa Albă lansează Corpul Climatic, în cadrul inițiativelor ecologice

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?