Vești proaste din Coreea de Sud, în plină pandemie! Se întâmplă pentru prima dată în istorie

Vești proaste din Coreea de Sud, în plină pandemie! Se întâmplă pentru prima dată în istorie
Imagine din Coreea de Sud (FOTO: Pixabay)
Publicat: 05/01/2021, 16:26
Actualizat: 05/01/2021, 16:33

Coreea de Sud a înregistrat, pentru prima dată în istorie, mai multe decese decât naşteri. Astfel, populaţia Coreei de Sud continuă să îmbătrânească, ducând ţara într-un declin demografic accelerat.

Rata de fertilitate a ţării (numărul mediu de copii pe care o femeie îi are în viaţa sa), a atins în mod repetat niveluri minime şi se situează aproape de ultimele locuri în lume, dar datele recensământului de anul trecut, publicate, luni, de Ministerul de Interne şi Siguranţă, sunt şi mai alarmante decât se aşteptau autoritățile.

În 2020 au fost înregistrate doar 275.815 naşteri, un record minim, comparativ cu 307.764 decese, o creştere cu 3,1% faţă de anul precedent.

Aceasta este prima dată când Coreea de Sud a înregistrat un număr mai mare de decese faţă de naşteri, a declarat ministerul într-un comunicat de presă, citat de CNN.

Scăderea constantă a natalităţii arată că rata scăzută a natalităţii rămâne o problemă importantă în Coreea”, se arată în comunicat.

Mai mult, pe lângă faptul că a fost înregistrată o scădere a populaţiei, ţara se confruntă şi cu o îmbătrânire rapidă.

Potrivit recensământului din 2020, 32,7% dintre oameni au 40 şi 50 de ani şi aproape un sfert au peste 60 de ani.

Comunicatul nu menţiona cauzele decesului sau cât de mult a influenţat pandemia Covid-19 cifrele de anul trecut.

Pandemia a ucis 981 de oameni în Coreea de Sud până acum, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, citat de Mediafax.

Situație îngrijorătoare în Coreea de Sud. Mai multe persoane au murit după ce s-au vaccinat antigripal

Nu mai puțin de nouă oameni au murit, în luna octombrie, după ce s-au vaccinat antigripal. Potrivit agenției de presă Reutres, aceste decese ridică mari semne de întrebare, din moment ce în această perioadă se desfășoară o campanie națională de vaccinare, scopul fiind evitarea suprapunerii unei epidemii de gripă cu cea de COVID-19.

Doar în data de 21 octombrie s-au înregistrat cinci astfel de cazuri, însă autoritățile nu au luat în calcul, atunci, suspendarea programului, întrucât spun că nu găsit o legătură între decese și vaccinul antigripal, relatează Antena 3.

430 de persoane au avut reacții adverse în urma administrării vaccinului antigripal. Numărul total de oameni care au fost vaccinați în cadrul programului gratuit depășește 8 milioane.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase