Victimele cursei MH 17: Studenți străluciți, cercetători, familii întregi și foarte mulți copii. „Când am văzut la știri că avionul a fost doborât, mi-a stat inima”

Publicat: 18/07/2014, 19:13
Actualizat: 19/07/2014, 00:37

„Era fratele și cel mai bun prieten al meu”, a declarat pentru AFP Sander Essers, în vârstă de 63 de ani, care și-a pierdut fratele, Peter, în vârstă de 66 de ani, cumnata, Jolette, în vârstă de 60 de ani, și nepoții Emma, în vârstă de 20 de ani, și Valentijn, în vârstă de 17 ani.

Jolette era un psiholog renumit, iar Peter a făcut carieră în industria telecomunicațiilor. „Avea atâtea planuri. Vaporul său este acolo, în port. Încă vrea să vadă lumea”, a declarat Essers despre fratele său.

Portretul lui Jolette a făcut înconjurul lumii joi seara, după ce o fotografie în care apare pașaportul ei, găsit printre ceea ce a mai rămas din aeronavă, a fost postată pe Internet.

Peter și Jolette locuiau împreună cu cei doi copii, într-o vilă dintr-un cartier de lux din Haga. Emma, o tânără „plină de viață și de entuziasm”, studia Medicina, iar Valentijn, un licean, era un excelent jucător de fotbal și tenis.

Familia Essers mergea în Borneo să exploreze jungla, timp de trei săptămâni, împreună cu un grup de prieteni.

Specialiști în domeniul SIDA

În avion se aflau, de asemenea, aproximativ 100 de specialiști în domeniul cercetării SIDA care mergeau la Melbourne, în Australia, la Conferința Mondială AIDS 2014, un eveniment organizat din doi în doi ani.

Printre ei se afla și cercetătorul olandez Joep Lange, în vârstă de 59 de ani, un fost președinte al Societății Internaționale privind SIDA (IAS), și Glen Thomas, 49 de ani, un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Foto captura Daily Mail//Glen Thomas, purtător de cuvânt alOrganizației Mondiale a Sănătății (OMS)

„Lupta împoriva SIDA era scopul vieții sale”, declară Jaap Goudsmit, un vechi prieten și coleg al lui Lange. „Era un om plin de compasiune. Nu suporta să-i vadă pe toți acești tineri murind de această boală nebună”, a adăugat el.

Joep Lange era tatăl a cinci copii și călătorea împreună cu soția. „Este o mare pierdere pentru întreaga lume în lupta împotriva SIDA, o mare pierdere pentru Olanda și o mare pierdere pentru mine”, a declarat Goudsmit.

Foto captura Daily Mail//Joep Lange, Pim de Kuijer, Martine de Shutter – specialiști în domeniul cercetării SIDA

Un student la matematică

Un student la Universitatea din Leeds se numără între victimele zborului MH17 care s-a prăbușit în estul Ucrainei. Richard Mayne, în vârstă de 20 de ani, era originar din Leicester, unde locuia cu părinții săi. El lasă în urmă un frate, Thomas, de 24 de ani, și William, de 19 ani și sora sa Scarlett, care locuiește în Hampshire. Mayne studia matematica și finanțele la Universitatea din Leeds.

Foto captura Daily Mail// Richard Mayne, 20 de ani, student la Leeds, la matematică și finanțe

Tatăl lui Richard Mayne povestește ultimele ore din viața băiatului său.„L-am condus la aeroport la ora 3 am, la zborul către Amsterdam. Când am văzut la știri că avionul a fost doborât, mi-a stat inima. Nu îmi venea să cred. Nici măcar nu pot să mă uit la fotografiile cu el. Suntem devastați”, a povestit reporterilor Daily Mail tatăl lui Richard Mayne.

Foto captura Daily Mail// studentul Richard Mayne

„Dacă va dispărea”

Povestea unui cuplu de florari, Cor Schilder, în vârstă de 33 de ani, și Neeltje Tol, în vârstă de 30 de ani, a făcut, de asemenea, înconjurul lumii joi seara.

Pe când este pe punctul de a se îmbarca, Cor face o fotografie cu avionul și o publică pe Facebook. „Dacă va dispărea, iată cum arată”, scria el.

Ironizând dispariția în martie a zborului MH370 aparținând companiei Malaysia Airlines în Oceanul Indian, Cor nu bănuia destinul funest care aștepta avionul, tot un Boeing 777 al aceleiași companii.

Un locuitor din Volendam, la aproximativ 15 kilometri nord de Amsterdam, Cor a publicat cu doar câteva zile înainte fotografii cu plaje idilice însoțite de comentariul „încă puțin de așteptat …”.

Proprietară a două restaurante chinezești foarte cunoscute în Rotterdam, Jenny Loh, în vârstă de 54 de ani, s-a aflat și ea la bordul avionului, împreună cu mama și soțul ei, Shun Po Fan, un maestru bucătar în vârstă de 60 de ani.

Unicul lor fiu, Kevin, i-a primit pe restul membrilor familiei, joi seara, într-unul dintre restaurante, Dim Daily. „Trebuie să fiu puternic pentru familia mea”, spune el, citat de cotidianul Algemeen Dagblad.

Foto captura Daily Mail//pașaportul unui adolescent, găsit printre resturile avionului

Jenny Loh, prezentată ca fiind „primitoare”, și soțul ei, Shun Po Fan, locuiau de câțiva zeci de ani în Olanda. Restaurantele lor sunt bine cotate de către critici culinari.

Jeroen Wals, soția sa, Nicole, și cei patru copii ai cuplului, Jinte, Brett, Amel și Solenn au murit toți în urma prăbușirii avionului. Citând vecini, Algemeen Dagblad scrie despre o familie „inteligentă și care muncea mult”.

Mezina familiei, Solenn, în vârstă de 9 ani, „era atât de inteligentă încât învăța într-o clasă cu un mai mare”.

Jinte, în vârstă de 15 ani, a scris într-un mesaj, postat pe Twitter cu o oră înainte să urce în avion, „într-o oră voi urca în avionul către Malaysia”. Fratele ei Brett a postat un selfie, pe rețele de socializare, cu puțin timp înainte de plecare.

Un senator din cadrul partidului PvdA (stânga) a decedat, se asemenea, în această tragedie, a anunțat Senatul olandez.

Între victime se află numeroși copii

Printre victimele catastrofei se numără și mulți copii.

Între ei se aflau doi Indonezia, în vârstă de trei și cinci ani, care zburau cu părinții lor, precum și trei copii australieni, în vârstă de 12, 8 și 10 ani, care călătoreau împreună cu bunicul lor.

Nick Norris, din Perth, Australia, era însoțit de cei trei nepoți ai săi, Mo, de 12 ani, Evie, de 10 ani și Otis Maslin, de 8 ani. Întreaga familie era în vacanță, iar părinții copiilor rămăseseră în Amsterdam pentru încă cârteva zile, potrivit presei din Australia.

Foto captura Daily Mail//Cei trei copii australieni, care călătoreau cu bunicul lor

Foto: captura Daily Mail// O întreagă famillie din Indonezia, părinții și doi copii, și-a găsit sfârșitul în accidentul de avion

Pe lista victimelor se numără și doi suporteri ai echipei Newcastle United. Pe site-ul fanilor clubului apare informația că cei doi erau la bordul cursei aeriene MH17, și voiau să ajungă în Noua Zeelandă, unde celebra echipă de fotbal joacă într-un turneu. Pe site se arată că unul dintre fani se numește John Alder, 60 de ani, care obișnuia să își urmeze echipa la fiecare meci. Celălalt fan cu care călătorea, pe nume Liam Sweeney, din Newcastle. Managerul echipei Newcastle United, Alan Pardew, a declarat că jucătorii săi au fost „profund șocați și întristați” la auzul veștii despre moartea celor doi fani dedicați.

Foto captura Daily Mail// cei doi fani de laNewcastle United,John Alder șiLiam Sweeney

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Nu știa ce face. Amărâtul de el” Elena...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire