VIDEO. Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Reacţia premierului, surprinsă în timpul unui interviu

Redactor:
Gândul
VIDEO. Cutremur puternic în Noua Zeelandă. Reacţia premierului, surprinsă în timpul unui interviu
Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a fost surprinsă de cutremurul de 5,6 grade pe scara Richter

Noua Zeelandă a fost lovită, luni dimineața, de un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter. Epicentrul sesimului a fost localizat la circa 30 de kilometri nord-vest de Levin, un oraș aflat la circa 100 de km de capitală. Noua Zeelandă se află în zona Cercului de foc al Pacificului şi insulele sale sunt frecvent lovite de cutremure.

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a fost surprinsă de cutremurul de 5,6 grade pe scara Richter, în timp ce dădea un interviu în direct la o televiziune. Premierul şi-a păstrat calmul şi a continuat să vorbească deşi pe imagini se vedea cum totul se mişca în jurul ei.

Reacția premierului când a izbucnit seismul

În timp ce vorbea la televiziunea neozeelandeză, Newshub, Arden s-a întrerupt pentru a spune că sunt martorii unui cutremur.

„Tocmai avem un cutremur aici, o scuturătură decentă. De aceea vezi că lucrurile se mişcă în spatele meu”, a spus ea, în timp ce se uita la tavan şi apoi în jurul ei.

Premierul şi-a continuat interviul şi i-a spus gazdei emisiunii că seismul s-a oprit.

„Suntem bine Ryan. Nu stau sub niciun candelabru şi se pare că structura clădirii este solidă”, a spus Arden care se afla în Parlament în momentul cutremurului.

 

Mii de locuitori au resimțit cutremurul

Cutremurul cu magnitudinea de 5,6 s-a produs în largul oceanului, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Wellington.

Seismul s-a produs în jurul orei locale 8.00 şi a fost resimţit de mii de neozeelandezi care se pregăteau să înceapă munca.

Până în prezent nu au fost raportate pagube sau răniţi.

Noua Zeelandă se află pe „Centura de foc” a Oceanului Pacific, o zonă cu numeroși vulcan și cu activitate seismică importantă.

Inchide