VIDEO| Imaginea copleșitoare a războiului. Momentul în care un băiețel trece granița singur și plânge

VIDEO| Imaginea copleșitoare a războiului. Momentul în care un băiețel trece granița singur și plânge
Sursă foto: captură video CNN
Publicat: 08/03/2022, 12:14
Actualizat: 08/03/2022, 12:15

O serie de imagini filmate la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, s-au viralizat și băiețelul de 5 ani surprins cum trece granița singur, în timp ce plânge, a devenit simbolul refugiaților ucraineni, scrie Observatorul.

Băiețelul, care are 5 ani, dar despre ai cărui părinți nu se știe nimic, duce o sacoșă într-o mână. Copilul înaintează și plânge, apoi se oprește, se uită mai întâi la picioare, apoi în față.

Băiatul însuși a devenit deja un erou al desenelor despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „speranță”, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei.

Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.

Utilizatorii care au redistribuit imaginile au cerut să ajute acest copil. Într-o postare a corespondentului CNN care a preluat videoul, Josh Campbell, oamenii au scris că filmarea cu băiatul ucrainean le frânge inimile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase