VIDEO. Mai mulți deținuți din Los Angeles au încercat să se infecteze cu noul coronavirus, în speranța de a fi eliberați

VIDEO. Mai mulți deținuți din Los Angeles au încercat să se infecteze cu noul coronavirus, în speranța de a fi eliberați
Mai mulți deținuți din Los Angeles au încercat să se infecteze cu coronavirus.
Publicat: 12/05/2020, 13:00

Mai mulți deținuți din închisoarea North Country din Los Angeles au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce încercau să se infecteze cu noul coronavirus, în speranța de a fi eliberați. 

Din totalul de persoane infectate cu coronavirus în închisorile din Los Angeles, au existat și câteva care au fost eliberate, așa că, având acest exemplu și sperând că vor scăpaa din pușcărie, mai multe persoane au fost dispuse să se infecteze.

În înregistrare se observă cum mai mulți deținuți au băut din cana care aparținea unui alt deținut testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost dezvăluită presei de șeriful local.

„Este greu să crezi că oamenii ar putea să-și facă așa ceva intenționat, în încercarea de a ne determina să-I eliberăm”, a declarant șeriful local Alex Villanueva.

Strategia deținuților de a scăpa din închisoare

Potrivit surselor din poliție, deținuții ar fi bătut un coleg care se ocupa cu administrațiadupă ce a aruncat mai multe obicete care-I aparțineau unei persoane infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, aceiași deținuți au băut apă fierbinte, pentru a-și ridica temperatura și a părea că au febră, principalul simptom al bolii COVID-19.

La câteva zile după incidental împărțiiri aceleiași căni, 21 de deținuți ai încgisorii din Los Angeles au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

De la declararea pandemiei, 357 de deţinuţi din închisorile din Los Angeles au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, acest număr triplându-se practic din 30 aprilie, când erau înregistrate 115 cazuri. Dintre cei 357, 117 sunt complet recuperaţi şi 222 încă bolnavi, iar 18 dintre cei testaţi pozitiv au fost eliberaţi.