• Publicat:
Internațional

VIDEO. Megaspitalul din Wuhan crește văzând cu ochii. Este INCREDIBIL ce au reușit chinezii să facă în patru zile! Bat toate RECORDURILE MONDIALE în materie de construcții

VIDEO. Megaspitalul din Wuhan crește văzând cu ochii. Este INCREDIBIL ce au reușit chinezii să facă în patru zile! Bat toate RECORDURILE MONDIALE în materie de construcții
VIDEO. Megaspitalul din Wuhan crește văzând cu ochii. Este INCREDIBIL ce au reușit chinezii să facă în patru zile! Bat toate RECORDURILE MONDIALE în materie de construcții

Spitalul Huoshenshan va fi funcțional până pe 2 februarie și va fi administrat de armata chineză. Spitalul Leishenshan, celălalt spital specializat pe coronavirus a cărui construcție a început, la o zi distanță de primul, în Wuhan, va avea 1.300 de paturi și este de așteptat să fie gata până la 5 februarie, potrivit dailymail.co.uk.

După modelul Spitalului Xiaotangshan din Beijing în timpul luptei împotriva SARS din 2003, cele două spitale sunt construite în timp record, cu o mobilizare de resurse fără precedent în întreaga lume.

Filmări incredibile arată cum începe să se contureze spitalul din Wuhan cu 1.000 de paturi, după doar PATRU ZILE de construcție, când națiunea chineză  se grăbește să construiască încă trei spitale pentru a puea trata populația infectată cu mortalul coronavirus.

Virusul mortal a ucis, până luni, cel puțin 81 de persoane și a infectat peste 2.800 de oameni în toată lumea.

Autoritățile au instruit patru companii de construcții să lucreze în plină vacanță de Anul Nou Chinezesc, pentru a finaliza într-o săptămână centrul medical de șase acri, de 1.000 de paturi din districtul Caidian. Două dintre proiectele urgente sunt în Wuhan, unul în orașul Huanggang din apropiere și unul în Zhenzhou în centrul Chinei, provincia Henan. Misiunea imposibilă a fost atribuită către patru firme guvernamentale, China Construction Third Engineering Engineering, Wuhan Construction Engineering Group, Wuhan Municipal Engineering Design and Research Institute, precum și Wuhan Hanyan Municipal Construction Group.

Filmările cu drone lansate luni de People”s Daily arată camioane, excavatoare și constructori care operează în plină desfășurare pe șantierul Spitalului Huoshenshan – Fire God Mountain Hospital –  în timp ce zeci de containere de transport au fost puse pe o parte a câmpului.

Potrivit unui raport anterior al CCTV, spitalul din Huoshenshan trebuia să cuprindă o serie de clădiri temporare, însă oficialii încă decideau dacă vor folosi componente prefabricate pentru a fi asamblate la fața locului sau secții convertite din containere de transport.

Al doilea spital din Wuhan, numit Leishanshan sau Thunder God Mountain Hospital, este situat în districtul Jiangxia, o zonă suburbană la sud de centrul orașului.

Construcția a început sâmbătă, iar spitalul va avea două clădiri care conțin un total de 1.500 de paturi, potrivit agenției de știri Xinhua. Aproximativ 2.000 de lucrători medicali vor trata pacienți în centrul special.

Numele ambelor spitale din Wuhan sunt inspirate din mitologia chineză

Primul spital este numit Huoshenshan – Fire God Mountain Hospital sau Spitalul Zeului Focului din Munte deoarece, potrivit legendei, focul poate contracara aurul, care este unul dintre cele cinci elemente din medicina tradițională chineză care reprezintă plămânii unei persoane – indicând coronavirusul care infectează în principal sistemul respirator.

Al doilea spital poartă numele Leishanshan – Thunder God Mountain Hospital, Spital Zeului Tunetului din Munte, deoarece chinezii cred că Dumnezeul tunetului este Dumnezeul care îl pedepsește pe Dumnezeul Răului, ceea ce înseamnă că localnicii speră că coronavirusul „rău” poate fi învins cât mai curând posibil.

Filmare în timp real cu șantierele din Wuhan.

 

 

×
Inchide