Viktor Orban pledează pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”

Viktor Orban pledează pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. „Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/09/2022, 13:40

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat în fața membrilor partidului său, Fidesz, că sancțiunile împotriva Rusiei impuse de Uniunea Europeană ar trebui să fie ridicate, potrivit presei din țara vecină.

Orban, un critic dur al sancțiunilor impuse de UE împotriva Moscovei ca urmare a invadării Ucrainei, a făcut aceste observații la o întâlnire cu ușile închise a membrilor partidului său.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs, a confirmat pentru Reuters că Orban a făcut această declarație.

Orban ar fi declarat că sancțiunile UE au condus la creșterea prețurilor la gaze și la creșterea inflației și, dacă aceste măsuri ar fi abandonate, prețurile gazelor ar scădea imediat cu 50%, în timp ce și inflația ar scădea.

Viktor Orban: Sancțiunile au adus Europa într-o criză

Fără sancțiuni, Europa și-ar putea recăpăta puterea și ar putea evita recesiunea care se profilează, ar fi declarat Orban, care și-a reitererat astfel poziția anterioară conform căreia sancțiunile au afectat mai mult Europa decât Rusia.

„Sancțiunile de la Bruxelles au împins Europa într-o criză energetică”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a lui Orban după ședința de partid.

În iulie, Orban a spus că UE „s-a împușcat în plămâni” prin impunerea unor sancțiuni economice greșite împotriva Rusiei. Tot atunci, el a declarat că dacă aceste sancțiuni nu vor fi anulate, ele riscă să distrugă economia europeană.