Vladimir Putin, la un pas de MOARTE. Tentativă de ASASINAT, DEJUCATĂ înainte de sosirea în Serbia

Vladimir Putin, la un pas de MOARTE. Tentativă de ASASINAT, DEJUCATĂ înainte de sosirea în Serbia
Publicat: 17/01/2019, 23:08
Actualizat: 25/03/2019, 19:46

Cu câteva ore înainte ca Vladimir Putin să ajungă la Belgrad, pentru o vizită oficială, sârbii l-au arestat pe Armin AlibaÅ¡ić (21 de ani), suspectat de apartenență la gruparea teroristă ISIS, informează The Sun.

Suspectul a fost oprit de o patrulă a Poliției în localitatea Potok, de lângă orașul Novi Pazar, situat în sudul țării, în apropierea graniței cu provincia Kosovo. Atenția polițiștilor a fost atrasă de rucsacul acestuia, în care au găsit o pușcă cu lunetă. Când i-au percheziționat apartamentul, au descoperit un adevărat arsenal, precum și componente de fabricare a bombelor artizanale, potrivit presei sârbe. De asemenea, mai avea steagul grupării teroriste „Stat Islamic” și materiale de propagandă.

Există suspiciuni că acesta nu ar fi acționat singur.

„Bănuim că AlibaÅ¡ić intenționa să detoneze o bombă la sosirea lui Putin,” a declarat un oficial sârb, citat deThe Moscow Times.

Președintele rus a sosit joi în Serbia, unde a fost întâmpinat într-un stil imperial, scrie presa sârbă. În timpul intonării imnurilor naționale ale celor două țări, băteau clopotele în Belgrad și răsunau salve de tun.

Avionul prezidențial rus a fost escortat de MiG-uri sârbești până la aterizare, iar panouri imense, pe care scria – în limbile sârbă și rusă – „Bine ai venit, mult stimate președinte Putin, prieten drag!” se puteau vedea peste tot în Belgrad.

Fântâna arteziană din piața Slavija din centrul Belgradului a fost luminată în culorile drapelelor celor două țări.

„Putin a fost întâmpinat la Belgrad ca un star rock,” scrie agenția France Presse.

Putin a părut plăcut impresionat de cadoul președintelui sârb Aleksandar Vucic: un câine rasa Șarplaninaț, din sud-vestul Serbiei.

La rândul său, președintele rus l-a decorat pe Vucic cu ordinul Aleksandr Nevski, care nu mai fusese acordat unui sârb de peste 100 de ani.

Peste 100.000 de sârbi au ieșit în stradă, la un marș în onoarea celor doi președinți.

Manifestația s-a încheiat în jurul Catedralei Sfantul Sava, unde patriarhul Irineu l-a primit pe președintele rus, i-a arătat picturile de pe ziduri, restaurate cu sprijinul rușilor și au aprins lumânări.

„Vă mulțumesc pentru prietenie!” le-a spus Putin zecilor de mii de oameni care îl aclamau.