Vladimir Putin lansează amenințări teribile. „O să le spargem dinții tuturor”

Vladimir Putin lansează amenințări teribile. „O să le spargem dinții tuturor”
Vladimir Putin / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/05/2021, 17:09

Vladimir Putin a lăsat deoparte orice urmă de diplomație și s-a lansat într-o serie de amenințări teribile la adresa dușmanilor Federației Ruse. Liderul de la Kremlin nu s-a ferit să folosească fraze dure, departe de uzanțele șefilor de stat. „O să le spargem dinții tuturor”, spune Putin.

Declarația sa a fost făcută în cadrul unei şedinţe a comitetului organizatoric rus „Pobeda”. Agenția TASS scrie că președintele se referă la dușmanii tradiționali ai Moscovei.

„Toţi vor să înhaţe ceva de la noi”

În opinia fostului ofițer KGB, Rusia se confruntă periodic cu tentative ale unora de „a înhăţa ceva”. Trimiterea este la vastele teritorii pe care le controlează Moscova. „Le vom sparge dinții tuturor” celor care intenţionează să facă asta, amenință Putin. Potrivit liderului rus, „unii se încumetă să afirme public că bogăţiile siberiene aparţin în mod injust unei singure ţări. Este ciudat să auzi asemenea lucruri, însă ele se fac uneori auzite”.

Toţi vor să ne muşte de ceva şi să înhaţe ceva de la noi. Însă, ei trebuie să ştie, cei care intenţionează să facă asta, că noi le vom sparge dinţii tuturor, astfel ca ei să nu mai poată muşca” – Vladimir Putin

Considerat de mulți a fi cel mai puternic om din lume, Vladimir Putin este convins că țara pe care o conduce provoacă teamă în toată lumea. „Indiferent ce am face noi, indiferent cât de tare am dori să le satisfacem poftele celor care încearcă să ne pună piedici, oricum ei vor continua să facă aceasta pentru că mulţi dintre oponenţii noştri nu au nevoie de o astfel de ţară precum Rusia”, a declarat Putin.

Potrivit lui, mulți consideră Rusia un stat prea mare chiar şi după ce şi-a pierdut „o bună parte din teritoriile istorice după destrămarea Uniunii Sovietice”. „Uniunea Sovietică nu este nimic altceva decât Rusia istorică, doar că ea se numea altfel şi conţinutul ideologic era, desigur, altul, însă din punct de vedere geopolitic aceasta este Rusia istorică. Chiar şi după ce o treime din potenţial a fost pierdut, oricum pentru unii Rusia este prea mare”, a constatat Putin, dând în context un citat din ţarul Alexandru al III-lea: „De imensitatea noastră se tem toţi”.

Rusia face tapaj de arsenalul său nuclear

Vladimir Putin nu s-a ferit să laude arsenalul militar al Rusiei. De fapt, liderul de la Kremlin a ținut să transmită adversarilor săi că este pregătit pentru orice fel de conflict, inclusiv unul armat. „Rusia are cele mai moderne forţe nucleare de descurajare din lume”, a subliniat Putin. El a amintit și faptul că Federaţia Rusă „s-a dotat cu un nou tip de armă strategică, sistemul de rachete Avangard cu rază de acţiune intercontinentală, care poate dezvolta o viteză hipersonică”. Pe lista realizărilor, a trecut și „noile complexuri aviatice”, „navele şi submarinele nucleare, cele mai moderne aparate de zbor fără pilot”.

În pofida unui asemenea arsenal militar, Vladimir Putin a susţinut că Rusia nu îşi militarizează economia şi că procentul din PIB alocat Ministerului Apărării se reduce în fiecare an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase