Vladimir versus Vladimir: „Putin ar putea declanșa al treilea război mondial”

Vladimir versus Vladimir: „Putin ar putea declanșa al treilea război mondial
Publicat: 18/03/2015, 20:17

Klitschko, în vârstă de 38 de ani, a făcut aceste afirmații într-un interviu recent, acordat cotidianului sportiv L”Equipe, citat de smh.com.au. Pugilistul se pregătește să-și apere titlul în fața americanului Bryant Jennings, în data de 25 aprilie, în Madison Square Garden, New York.

„I-aș spune în față lui Putin că face aceleași greșeli ca și în trecut. Războiul din estul Ucrainei nu are sens, suntem frați (Ucraina și Rusia). În doi, cinci, 20 de ani, Rusia își va cere scuze pentru agresiune și anexarea Peninsulei Crimeea. După ce s-a întâmplat în Al Doilea Război Mondial, nu poți încălca legislația internațională în acest fel. Putin ar putea declanșa al treilea război mondial”, a declarat Klitschko.

Klitschko, al cărui frate mai mare, Vitali, a intrat în politică, după o carieră de succes în box și în prezent are funcția de primar al Kievului, le-a recomandat țărilor vestice să fie mai dure cu Rusia. „Cred că întreaga comunitate europeană doarme. Putin face tot ce își dorește. În box, avem o vorbă: „fii agresiv cu agresorul”. Putin nu se va opri, dacă nu îi arătăm care sunt limitele sale. Va continua să meargă înainte”.

În 1996, Vladimir Klitschko a devenit campion olimpic la box și în prezent este campion mondial la categoria grea WBA-IBF-WBO și niciun adversar nu a reușit să-l învingă în ultimii 11 ani. În toată cariera sa sportivă, Klitschko a câștigat 63 de meciuri și a suferit 3 înfrângeri.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult