William și Kate: cum a fost primul an de la căsătorie. GALERIE FOTO

Publicat: 29/04/2012, 12:34
Actualizat: 08/06/2012, 14:04

Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au reușit să parcurgă un prim an de căsnicie „fără greșeală”, afirmă în unanimitate experții în istoria casei regale britanice, iar țara întreagă așteaptă de acum cu înfrigurare nașterea unui moștenitor, informează AFP.

Căsătoria de pe 29 aprilie 2011 a prințului William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, cu Kate Middleton „a salvat imaginea monarhiei în rândul publicului”, consideră expertul în istoria familiei regale Robert Jobson, într-un interviu acordat AFP.

Ducele și ducesa de Cambridge – titlurile oficiale ale celor doi tineri căsătoriți – vor celebra de o manieră privată această primă aniversare, a precizat un purtător de cuvânt al palatului regal britanic.

Ei se vor afla însă în centrul atenției din luna iunie, cu ocazia ceremoniilor dedicate jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a, ce marchează 60 de ani domnie a suveranei britanice.

Biograful Andrew Morton spunea în urmă cu un an că, „dacă Kate nu va rămâne însărcinată în primele nouă luni (de la căsătorie, n.r.), ea va contrazice 200 de ani de tradiție monarhică”. Însă prințul William „a spus clar, de la bun început, că va face lucrurile în ritmul lui”, reamintește Robert Jobson.

În ceea ce o privește, Kate, „la vârsta de 30 de ani, va dori în mod sigur să își mărească familia cât de repede va fi posibil. Ea are o relație de peste opt ani cu William și este în mod evident îndrăgostită de el”, a adăugat Jobson.

De la nunta din aprilie 2011, cuplul regal britanic a efectuat un turneu oficial triumfal în Canada și în statul american California și s-a întâlnit cu președintele Barack Obama și cu soția acestuia. Aparițiile publice ale celor doi tineri, zâmbitoare și binevoitoare, sunt apreciate de public.

În ciuda aparițiilor lor publice considerate clasice, prințul William și Kate apar cu o constanță impresionantă pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă. „Sunt frumoși amândoi, iar în plus, mai există și factorul Diana” – mama prințului William -, remarcă Robert Jobson, reflectând „verdictul” dat de majoritatea comentatorilor specializați în viața și istoria familiei regale britanice.

Kate și sora ei Pippa au fost incluse pe lista celor mai influente 100 de personalități din lume, întocmită de revista Time.

Stilul vestimentar abordat de Kate, extrem de clasic, nu o recomandă ca un model în modă, dar nici nu „strică” armonia din fotografiile familiei regale. Garderoba ei, cumpărată adeseori din magazine prêt-à-porter, declanșează imediat vânzări record.

Familia regală britanică, care a tras învățămintele necesare din tragedia prințesei Diana, a luat în mod evident decizia de a o integra pe Kate, care a participat deja la două angajamente oficiale alături de regina Elizabeth a II-a, în timpul cărora suverana britanică a apărut de fiecare dată zâmbitoare și foarte amabilă.

Camilla, soacra ducesei de Cambride și soția prințului Charles, a invitat-o de mai multe ori la ea pe Kate, pe durata celor șase săptămâni în care prințul William a fost plecat într-o misiune în Insulele Falkland. Prințul William este pilot de elicopter în cadrul Royal Air Force și participă adeseori la misiuni de salvare și de pregătire.

Ca și mama lui, prințul William susține mai multe cauze umanitare, iar Kate i-a urmat exemplul, devenind patroana a patru organizații caritabile. Cei doi, care locuiesc în prezent într-un castel în Țara Galilor, aflat în apropiere de baza aeriană unde lucrează prințul William, se vor muta în 2013 într-un vast apartament din palatul Kensington din centrul Londrei.

Printre puținele critici aduse cuplului regal se numără aceea potrivit căreia William și Kate sunt cam „insipizi”, în contrast evident cu exuberanța afișată de prințul Harry. Fratele mai mic al prințului William a reprezentat un veritabil motiv de bucurie pentru reprezentanții presei internaționale, cu glumele și entuziasmul lui din timpul unui turneu recent susținut în Caraibe.

„Ei (William și Kate, n.r.) nu vor să facă pași greșiți, sunt foarte prudenți, poate chiar prea prudenți. Știu că viitorul monarhiei stă pe umerii lor”, a conchis Robert Jobson.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică