Zeci de familii de români, care ocupau abuziv un bloc din Spania, primesc mii de euro ca să plece!

Zeci de familii de români, care ocupau abuziv un bloc din Spania, primesc mii de euro ca să plece!
FOTO: Captură video - ȘtiriDiaspora.ro
Publicat: 24/02/2021, 00:43
Actualizat: 24/02/2021, 00:49

Zeci de familii, cele mai multe formate din cetățeni români, care ocupau abuziv – încă  din 2015 – un bloc dintr-un cartier situat în provincia spaniolă Cádiz, vor primi bani pentru a părăsi apartamentele din clădirea respectivă.

În ultimele luni, imobilul a fost ocupat de un clan românesc, care a controlat întreaga activitate de «subînchiriere» a locuințelor ocupate abuziv. Aceștia nu numai că locuiesc în clădire, ci au închiriat și unele case cu sume cuprinse între 300 până la 500 de euro, lucru pe care chiar și alți locuitori ilegali ai imobilului îl reclamă și îl definesc drept «un coșmar»”, informează stiridiaspora.ro, care citează presa locală.

De-a lungul timpului, cei care locuiau în mod abuziv acolo au băgat spaima în vecini, în urma amenințărilor la adresa lor. Mai mult, mulți dintre ei se ocupau și cu traficul si consumul de substanțe interzise, reglări de conturi, lupte și chiar de prostituție.

Acum, datorită unui fond de investiții nord-american, care va recupera clădirea, există o ofertă de 5.000 de euro pe locuință, mai mult de 100.000 de euro în total, bani ce vor fi dați „chiriașilor“ ilegali pentru a părăsi imobilul.

În plus, acest fond de investiții va plăti paza clădirii, se vor monta alarme și va schimba încuietorile, totul pentru a preveni revenirea la situația pe care au trăit-o în ultimii ani.

Presa locală susține că această „operațiune” de eliberare a clădirii și, deci, de alungare contra-cost a locatarilor abuzivi ar fi început încă de săptămâna trecută, când mai multe persoane ar fi părăsit apartamentele ocupate, în schimbul sumei de 5.000 de euro!

Minoră din România, vândută de mama ei, în Spania, pentru 3.000 de euro. Cum și-a pregătit „evadarea” fetița și cine a ajutat-o

Caz incredibil dezvăluit de presa din Spania. O fetiță româncă a fost vândută de mama ei pentru suma de 3.000 de euro! Tranzacția s-a realizat într-o două familii din România, arată jurnaliștii, însă cu adevărat spectaculoasă este „evadarea” minorei.

Ancheta în acest caz a dus la reținerea a trei persoane, mama fetiței și părinții bărbatului cu care micuța urma să se căsătorească.

Minora, ajutată de profesoara ei!

Garda Civilă a fost alertată chiar de profesoara fetiței! Ea a aflat de la copilă că mama ei voia să o vândă pentru 3000 de euro în ceea ce pare a fi fost un mariaj aranjat. Speriată de planul pe care mama îl pusese la cale împreună cu familia viitorului „soț”, fetița și-a contactat profesoara pe Facebook și i-a cerut ajutorul, neștiind cum să procedeze.

Copila a fost sfătuită să coopereze cu oamenii legii, care au pregătit un plan prin care urma să fie „răpită” din familia care o cumpărase. Într-o zi, fetița a fost îndemnată să iasă din casă pe ascuns, dimineața cât mai devreme, la orele 4.00, iar în fața locuinței o aștepta mașina de la serviciile sociale. Acum, copila se află în grija statului spaniol.

Un spaniol a fost escrocat de o româncă: I-a dat un milion de euro pentru operații imaginare!

O româncă este judecată în Cantabria, Spania, după ce a escrocat un spaniol, care i-a dat aproape un milion de euro, în decursul a doi ani.

Femeia l-a păcălit pe spaniolul care se îndrăgostise „lulea” de ea și acesta s-a împrumutat pentru a-i da sume mari de bani, scrie Adevărul.ro.

Românca este judecată după ce i-a cerut omului aproape un milion de euro. Potrivit procurorului, femeia a mințit că are nevoie de bani pentru operații urgente.

Mai întâi, românca i-a cerut spaniolului bani pentru o intervenție chirurgicală de îndepărtare a uterului, apoi pentru reconstrucția sânilor.

După câteva luni, femeia a revenit cu solicitarea de bani pentru tratamente de chimioterapie și radioterapie.

Mai mult, ea a cerut ajutor financiar pentru o operație de extirpare a unei tumor pe creier, după un accident de mașină inventat!