Zeci de femei au fost scoase la vânzare pe internet pentru simplul motiv că sunt musulmane. Sumele cerute erau unele derizorii

Zeci de femei au fost scoase la vânzare pe internet pentru simplul motiv că sunt musulmane. Sumele cerute erau unele derizorii
Sursa foto: Twitter/Hana Mohsin Khan
Publicat: 10/07/2021, 13:37

Zeci de femei de religie musulmană din India au descoperit la începutul acestei luni că au fost pur și simplu scoase la vânzare pe internet.

Hana Khan (FOTO), un pilot de avion al cărui nume se afla pe lista femeilor scoase la vânzare, spune că a aflat despre acest lucru atunci când un prieten i-a atras atenția, trimițându-i un link pe Twitter, informează Aleph News.

Respectivul link a redirecționat-o pe femeie către „Sulli Deals”, o aplicație și un site de internet pe care fuseseră încărcate fotografii furate de pe conturile de socializare ale mai multor femei, acestea fiind încadrate în categoria „ofertele zilei”.

Mai bine de 80 de femei sunt în această situație

Când a intrat pe aplicație, ea a găsit zeci de femeie scoase la licitație, inclusiv prietene de-ale sale. Apoi s-a găsit și pe ea pusă la vânzare.

„Am numărat 83 de nume, dar putea fi mai multe. Îmi luaseră fotografia de pe Twitter și avea numele meu de utilizator. Această aplicație a funcționat timp de 20 de zile și noi nici măcar nu am știut de ea. Mi-a dat fiori pe șira spinării”, a spus Hana Khan, pentru BBC.

Aplicația pretindea că utilizatorii pot să cumpere un „Sulli” (termen peiorativ folosit de hindușii de dreapta în mediul online pentru femeile de religie musulmană, n. red.).

Desigur, nu a existat niciun fel de licitație reală, scopul aplicației fiind doar acela de a le umili pentru aceste femei doar pentru religia lor.

„Oamenii ofereau cinci rupii (67 de cenți) și 10 rupii, clasificau femeile în funcție de părțile corpului lor și descriau acte sexuale și amenințau cu violul”, a declarat Hana Khan.

Platforma de internet care a găzduit această pagină a închis-o rapid în urma nenumăratelor plângeri primite.

„Am suspendat conturile utilizatorilor în urma investigării acestor activități, toate acestea încălcând politicile noastre”, a anunțat platforma, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit BBC, toate femeile scoase la vânzare pe internet sunt musulmane cunoscute, inclusiv jurnaliste, activiste, artiste sau cercetătoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase