Ziua Franței: Emmanuel Macron a fost fluierat și aplaudat la începutul unei parade organizate cu ocazia evenimentului / Mii de militari participă la defilare

Redactor:
Marinela Sarbu
Ziua Franței: Emmanuel Macron a fost fluierat și aplaudat la începutul unei parade organizate cu ocazia evenimentului / Mii de militari participă la defilare
Președintele francez Emmanuel Macron a fost fluierat și aplaudat la începutul paradei organizate la Paris cu ocazia ocazia Zilei Naționale a Franței, potrivit postului Franceinfo.

Președintele francez Emmanuel Macron va organiza un prânz la Palatul Elysee, cu ocazia Zilei Naționale, la care vor participa mai mulți lideri europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și vicepremierul britanic David Lidington.

Mii de militari participă la defilarea organizată cu ocazia Zilei Naționale a Franței

Peste 4.000 de militari vor participa la parada care va avea loc duminică la Paris sub semnul cooperării militare europene. Cele zece state membre ale Inițiativei Europene de Intervenție, create în 2018 la inițiativa lui Emmanuel Macron, vor deschide marșul de pe Champs-Élysées.

De asemenea, la parada care începe la ora locală 10:00, iau parte 169 de vehicule, 67 de avioane și 40 de elicoptere (17 din mai multe țări europene), precum și 237 de cai.

În acest an, 15.000 de focuri de artificii vor aprinde cerul Franței. Vor fi mobilizate măsuri importante de securitate.

Focurile de artificii, lansate la sfârșitul serii, marchează punctul culminant al unei zile de festivități.

 

 

Tags:
Inchide