Avocat: „Elena Udrea se află într-o detenție nelegală. ICCJ a comis un abuz evident” / Ultima speranță a fostului ministru condamnat penal

Avocat: „Elena Udrea se află într-o detenție nelegală. ICCJ a comis un abuz evident” / Ultima speranță a fostului ministru condamnat penal
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 19/06/2022, 11:17
Actualizat: 19/06/2022, 11:26

Silvia Uscov, unul dintre avocații Elenei Udrea, afirmă că fostul ministru se „află într-o detenție nelegală, iar ICCJ a comis un abuz evident”. Ea continuă și spune că „speranța este una singură: luni, la ICCJ, în cadrul ultimei căi de atac, recursul în casație”.

„Astăzi i-am dus doamnei Udrea la Penitenciarul Târgșor motivarea deciziei din 07.04.2022 prin care s-a respins contestația în anulare și am petrecut patru ore pentru a discuta pe marginea acesteia.

A rămas șocată de ceea ce nu poate fi descris decât ca o încercare disperată de a justifica un abuz care nu are, de fapt, nicio justificare în drept.

Concluzia nu poate fi decât că nu s-a vrut rejudecarea procesului pentru că atunci ar fi trebuit să o achite în lipsa unor probe veritabile ale infracțiunilor”,  a scris avocata Silvia Uscov, pe pagina de Facebook.

„Nu contează ce sau câte poșete are un om, el are aceleași drepturi ca noi toți”

Avocata afirmă că, în prezent, Elena Udrea că se află într-o detenție nelegală „deoarece nu este nicio diferență din punctul de vedere al legii dacă a fost judecată de un complet nelegal al ICCJ sau ar fi fost judecată de vecinii din bloc ori bătrânele adunate pe o bancă la poartă”.

„Nu contează ce sau câte poșete are un om, el are aceleași drepturi ca noi toți! Speranța este una singură: luni, la ICCJ, în cadrul ultimei căi de atac, recursul în casație. ICCJ a comis un abuz evident (nici nu mai contează numele judecătorilor), tot ICCJ are îndatorirea să îl îndrepte! Jus est ars boni et aequi – Dreptul este arta binelui și a echității”, conchide apărătoarea fostului ministru.

Elena Udrea a fost extrădată, joi, de autorităţile bulgare şi adusă în România. Ea a intrat pe la Vama Giurgiu şi  predată poliţiştilor de la Penitenciarul Giurgiu, de unde a ajuns la Penitenciarul Târgşor, în județul Prahova.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, conform sentinței Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă.


Vă recomandăm și: EXCLUSIV | Elena Udrea pregătește ultima strategie pentru a scăpa de închisoare. Avocat: „Vrea să fie audiată la judecarea recursului în casație”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase