Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)

Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)
Publicat: 13/03/2021, 17:11
Actualizat: 20/07/2021, 16:32

Până la cazul Caracal și Gheorghe Dincă, tragedia care a îngrozit întreaga țară, în ultimii 30 de ani în România au existat zeci de crime care au oripilat întreaga comunitate prin sadismul atroce de care au dat dovadă.  Unele dintre ele cu autor necunoscut și astăzi.

GÂNDUL .RO trece în revistă, în prima parte a acestui material, poveștile a trei criminali care au îngrozit România, până la cunoscutele cazuri ale zilelor noastre: Gheorghe Dincă și Gheorghe Moroșan.

Marius Csampar sau ”Pisica Neagră” din pușcării

Marius Csampar este singurul român care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A ucis șase oameni, cu sânge rece, și a fost eliberat după 22 de ani de detenție pentru bună purtare. În pușcării i se spunea ”Pisica Neagră” și este cunoscut drept ” vânătorul de oameni”. În prezent face vlogg-uri și le dă internauților ”sfaturi de viață”.

Sursă foto: Evenimentul Zilei/ediție print/noiembrie 1998

A jucat fotbal cu capul primei victime

Csampar avea doar 22 de ani atunci când a fost condamnat. Prima crimă a comis-o la frageda vârsta de 16 ani, iar în patru ani, între 1994 și 1997, avea să devină criminal în serie omorând șase oameni.

Csampar a trăit o bună bucată de vreme într-un canal din parcul IOR. La un moment dat, într-o răfuială cu un alt om al străzii, tovarăș în furturile de mașini, Csampar l-a ucis în timp ce dormea. Ce a urmat apoi avea să șocheze întreaga țară. I-a tăiat capul, l-a incendiat și apoi a jucat fotbal cu el. „După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”,mărturisea Marius Csampar în faţa anchetatorilor.

O lună mai târziu, alături de un alt ”tovarăș”, Csampar a ucis o bătrână de 85 de ani, peste care a intrat în casă.

Era anul 1997, când însuși asasinul în persoană anunţa polițiștii că a găsit un cadavru în ruinele cinematografului „Feroviar”. Dar realitatea avea să ia o altă turnură.

Din martor, Csampar a devenit acuzat. În timpul anchetei, criminalul a vorbit şi de celelalte victime, conducându-i pe anchetatori spre locul unde se afla un alt cadavru.

Într-unul dintre filmulețele postate pe YouTube, Marius Csampar s-a plâns internauților că nu își găsește loc de muncă, declarându-se dispus să meargă ”la orice muncă”, inclusiv la ”măturat pe stradă”.

Iar GÂNDUL.RO a realizat în 2020 imagini în exclusivitate cu Marius Csampar, care, după eliberare, s-a angajat la ”Spații verzi” (FOTO + INFO AICI!)

În momentul în care am ieșit din pușcărie, familia și prietenii mi-au sărit în ajutor. Încearcă în special să-mi găsesc muncă. Am avut 24 de ani răbdare, am eu răbdare o săptămână. Nici nu îmi amintesc dacă atunci când am intrat la pușcărie îmi plăcea munca. Mă duc la orice muncă și la măturat pe stradă. Asta voi face. Mi-ar plăcea să lucrez orice ca să pot să-mi clădesc un viitor”, a spus Marius Csampar.

Jian Benianim, criminalul de la Deva care a ucis în 12 ore 5 oameni

Jian Benianim rămâne unul dintre cei mai teribili criminali pe care i-a avut România. Cu o bogată ”carieră” în infracțiuni, Benianim a trecut ușor pragul de la furturi și șantaje la omor. Pentru fiecare crimă avea un alt costum: uniforme, documente, inclusiv legitimații de ofițer SRI.

Era vara lui 1971 când Benianim se afla în bufetul Expres din Hațeg și „a pus ochii” pe o ospătăriță numită Otilia. Femeia nu i-a răspuns avansurilor, iar când a aflat că aceasta trebuie să meargă la o nuntă în comuna Izvorul Mic a mers cu o legitimație de la A.J.V.P.S direct la pădurar și i-a spus că trebuie să organizeze urgent o vânătoare.

De la vânătoare, Jian a dispărut cu tot cu armă. Următoarea oprire a fost la  Căminul Cultural, acolo unde avea loc nunta la care urma să fie și Otilia. Dimineața, când petrecerea s-a spart, bărbatul a urmărit-o pe femeie și a împușcat-o. Nu  reușit să o omoare și a rănit-o la piciorul drept, amintea Traian Tandin în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali români.

Eliberat din închisoare ucide patru oameni

A fost închis pentru tentativă de omor, dar dupa patru ani  a fost eliberat. Proaspăt ieșit de sub gratii, Beaniamin nu a renunțat și a acționat din nou.

Pe 6 martie 1995 a împușcat trei oameni, rude cu soția sa, dintre care doi frați ai acesteia. Florin, cel de-al treilea frate al femeii a reușit să scape. A doua zi când a aflat că l-a ratat pe bărbat, Beniamin devine orb de furie din cauza ”eșecului său”, mai ales că se considera a fi un bun trăgător.

Următoarea victimă a fost pensionarul Gheorghe Pop, cel de la care, cu o zi în urmă, împrumutase arma de vânătoare. Bătrânul a refuzat să-i dea pușca a doua ora, lucru care s-a dovedit a fi fatal. Atunci Beniamin l-a împușcat în cap, fără să stea pe gânduri. După ce l-a ucis pe bărbat a mers la societatea unde lucra fosta soție pentru a-l căuta pe șeful femeii, pe care îl considera vinovat pentru destrămarea familiei sa: „A fost și vina ei, pentru că îi plăcea să fie indifelă față de mine. Avea relații de prietenie cu fostul ei șef”, declara acesta la vremea aceea  în penitenciar.

Sursă foto: Ziarul Mesagerul Hunedorean

S-a răzbunat pe femeia de serviciu cu un glonț: „Bună ziua, am venit să mă predau”

Traian Tandin, colonel la vremea aceea, povestește în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali că următoarea victimă pe lista lui Jian a fost Emilia Deac, femeia de serviciu de la societatea de unde lucra soția sa. Când l-a văzut cu arma în mână femeia s-a speriat și a țipat. În acel moment, glonțul de mic calibru i-a zburat capul de pe umeri.

După odioasele crime, bărbatul a mers la sediul Poliţiei Judeţene: „Bună ziua! Am venit să mă predau, am împuşcat cinci oameni!”. Portarul nu l-a crezut şi l-a gonit. Văzând că îl ignoră, criminalul s-a dus la etajul I unde erau permisele și a așteptat până a fost arestat.

În anul 1998, bărbatul a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă, dar pedeapsa a fost preschimbată în 25 de ani de închisoare. În 2017, bărbatul care a comis cinci crime într-o singură zi a fost eliberat.

Citiți mâine partea a doua a materialului despre criminalii în serie care au îngrozit România.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
FOTO. Celebrul milionar însurat, imagini compromițătoare! S-a culcat cu 3 blonde. Cum arată tinerele de...
Canicula ucide. Semne că suferi de epuizare termică ce pot duce la AVC
Anuntul facut de Brigitte cu lacrimi in ochi! Alaturi era Florin Pastrama… S-a terminat! Decizia...
Scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan a ajuns subiect principal în presa din Germania!...
Cum arată cel mai brutal model SUV de la Audi. Are 918 cai putere și...
Valul patru pune pe pauză relaxările. Ce se întâmplă de la 1 august? Anunţul dat...
Cele opt persoane decedate duminică pe DN2 ar fi trăit cu această soluție simplă și...
BANCUL ZILEI – Ion și Maria, partidă de amor sălbatic
Vicecampioana Ana-Maria Popescu, jignită de un consilier PNL: E o mare țoapă. Nu merita să...
Cristian Pomohaci, gest șocant! S-a pozat cu sicriul soției lui Nicolae Botgros și a postat...
Oamenii care au fost răpiți de EXTRATEREȘTRI. Descoperire ULUITOARE făcută de un cercetător rus
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
O tânără de 17 ani a fost bătută până la moarte de familie. Motivul halucinant
Adevărul trist din spatele depozitelor din emisiunea „Storage Wars”
Horoscop august 2021. O lună cu schimbări majore în viața sentimentală pentru aceste zodii. Ce...
REGHE A DIVORȚAT! Adevărul a ieșit la iveală chiar acum
ȘOCANT! „Să își bage medalia în fund”. Om de cultură din PNL, derapaj la adresa...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...