Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)

Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)
Publicat: 13/03/2021, 17:11
Actualizat: 20/07/2021, 16:32

Până la cazul Caracal și Gheorghe Dincă, tragedia care a îngrozit întreaga țară, în ultimii 30 de ani în România au existat zeci de crime care au oripilat întreaga comunitate prin sadismul atroce de care au dat dovadă.  Unele dintre ele cu autor necunoscut și astăzi.

GÂNDUL .RO trece în revistă, în prima parte a acestui material, poveștile a trei criminali care au îngrozit România, până la cunoscutele cazuri ale zilelor noastre: Gheorghe Dincă și Gheorghe Moroșan.

Marius Csampar sau ”Pisica Neagră” din pușcării

Marius Csampar este singurul român care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A ucis șase oameni, cu sânge rece, și a fost eliberat după 22 de ani de detenție pentru bună purtare. În pușcării i se spunea ”Pisica Neagră” și este cunoscut drept ” vânătorul de oameni”. În prezent face vlogg-uri și le dă internauților ”sfaturi de viață”.

Sursă foto: Evenimentul Zilei/ediție print/noiembrie 1998

A jucat fotbal cu capul primei victime

Csampar avea doar 22 de ani atunci când a fost condamnat. Prima crimă a comis-o la frageda vârsta de 16 ani, iar în patru ani, între 1994 și 1997, avea să devină criminal în serie omorând șase oameni.

Csampar a trăit o bună bucată de vreme într-un canal din parcul IOR. La un moment dat, într-o răfuială cu un alt om al străzii, tovarăș în furturile de mașini, Csampar l-a ucis în timp ce dormea. Ce a urmat apoi avea să șocheze întreaga țară. I-a tăiat capul, l-a incendiat și apoi a jucat fotbal cu el. „După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”,mărturisea Marius Csampar în faţa anchetatorilor.

O lună mai târziu, alături de un alt ”tovarăș”, Csampar a ucis o bătrână de 85 de ani, peste care a intrat în casă.

Era anul 1997, când însuși asasinul în persoană anunţa polițiștii că a găsit un cadavru în ruinele cinematografului „Feroviar”. Dar realitatea avea să ia o altă turnură.

Din martor, Csampar a devenit acuzat. În timpul anchetei, criminalul a vorbit şi de celelalte victime, conducându-i pe anchetatori spre locul unde se afla un alt cadavru.

Într-unul dintre filmulețele postate pe YouTube, Marius Csampar s-a plâns internauților că nu își găsește loc de muncă, declarându-se dispus să meargă ”la orice muncă”, inclusiv la ”măturat pe stradă”.

Iar GÂNDUL.RO a realizat în 2020 imagini în exclusivitate cu Marius Csampar, care, după eliberare, s-a angajat la ”Spații verzi” (FOTO + INFO AICI!)

În momentul în care am ieșit din pușcărie, familia și prietenii mi-au sărit în ajutor. Încearcă în special să-mi găsesc muncă. Am avut 24 de ani răbdare, am eu răbdare o săptămână. Nici nu îmi amintesc dacă atunci când am intrat la pușcărie îmi plăcea munca. Mă duc la orice muncă și la măturat pe stradă. Asta voi face. Mi-ar plăcea să lucrez orice ca să pot să-mi clădesc un viitor”, a spus Marius Csampar.

Jian Benianim, criminalul de la Deva care a ucis în 12 ore 5 oameni

Jian Benianim rămâne unul dintre cei mai teribili criminali pe care i-a avut România. Cu o bogată ”carieră” în infracțiuni, Benianim a trecut ușor pragul de la furturi și șantaje la omor. Pentru fiecare crimă avea un alt costum: uniforme, documente, inclusiv legitimații de ofițer SRI.

Era vara lui 1971 când Benianim se afla în bufetul Expres din Hațeg și „a pus ochii” pe o ospătăriță numită Otilia. Femeia nu i-a răspuns avansurilor, iar când a aflat că aceasta trebuie să meargă la o nuntă în comuna Izvorul Mic a mers cu o legitimație de la A.J.V.P.S direct la pădurar și i-a spus că trebuie să organizeze urgent o vânătoare.

De la vânătoare, Jian a dispărut cu tot cu armă. Următoarea oprire a fost la  Căminul Cultural, acolo unde avea loc nunta la care urma să fie și Otilia. Dimineața, când petrecerea s-a spart, bărbatul a urmărit-o pe femeie și a împușcat-o. Nu  reușit să o omoare și a rănit-o la piciorul drept, amintea Traian Tandin în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali români.

Eliberat din închisoare ucide patru oameni

A fost închis pentru tentativă de omor, dar dupa patru ani  a fost eliberat. Proaspăt ieșit de sub gratii, Beaniamin nu a renunțat și a acționat din nou.

Pe 6 martie 1995 a împușcat trei oameni, rude cu soția sa, dintre care doi frați ai acesteia. Florin, cel de-al treilea frate al femeii a reușit să scape. A doua zi când a aflat că l-a ratat pe bărbat, Beniamin devine orb de furie din cauza ”eșecului său”, mai ales că se considera a fi un bun trăgător.

Următoarea victimă a fost pensionarul Gheorghe Pop, cel de la care, cu o zi în urmă, împrumutase arma de vânătoare. Bătrânul a refuzat să-i dea pușca a doua ora, lucru care s-a dovedit a fi fatal. Atunci Beniamin l-a împușcat în cap, fără să stea pe gânduri. După ce l-a ucis pe bărbat a mers la societatea unde lucra fosta soție pentru a-l căuta pe șeful femeii, pe care îl considera vinovat pentru destrămarea familiei sa: „A fost și vina ei, pentru că îi plăcea să fie indifelă față de mine. Avea relații de prietenie cu fostul ei șef”, declara acesta la vremea aceea  în penitenciar.

Sursă foto: Ziarul Mesagerul Hunedorean

S-a răzbunat pe femeia de serviciu cu un glonț: „Bună ziua, am venit să mă predau”

Traian Tandin, colonel la vremea aceea, povestește în cartea sa Cei mai odioși 100 criminali că următoarea victimă pe lista lui Jian a fost Emilia Deac, femeia de serviciu de la societatea de unde lucra soția sa. Când l-a văzut cu arma în mână femeia s-a speriat și a țipat. În acel moment, glonțul de mic calibru i-a zburat capul de pe umeri.

După odioasele crime, bărbatul a mers la sediul Poliţiei Judeţene: „Bună ziua! Am venit să mă predau, am împuşcat cinci oameni!”. Portarul nu l-a crezut şi l-a gonit. Văzând că îl ignoră, criminalul s-a dus la etajul I unde erau permisele și a așteptat până a fost arestat.

În anul 1998, bărbatul a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă, dar pedeapsa a fost preschimbată în 25 de ani de închisoare. În 2017, bărbatul care a comis cinci crime într-o singură zi a fost eliberat.

Citiți mâine partea a doua a materialului despre criminalii în serie care au îngrozit România.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată