CSM amână discuțiile privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu / Ioana Ancuța Popoviciu a cerut un nou termen pentru fi prezentă la dezbateri

CSM amână discuțiile privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu / Ioana Ancuța Popoviciu a cerut un nou termen pentru fi prezentă la dezbateri
Judecătoarea dosarului „2 Mai” cere să fie retrasă!
Publicat: 17/04/2024, 12:04
Actualizat: 17/04/2024, 12:05

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a decis amânarea discuțiilor privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu. Magistratul a cerut un nou termen pentru a putea fi prezentă la dezbateri.

Inspecția Judiciară a cerut, miercuri, suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, de la Tribunalul Mangalia, cea care are în lucru dosarul 2 Mai. (GÂNDUL a relatat pe larg despre acest subiect aici…)

Conform sursei citate, „Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență”.

Judecătoarea a cerut acordarea unui nou termen

„La data de 16 aprilie 2024, ora 15:55, a fost comunicată doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.

La data de 17 aprilie 2024, ora 08:00, a fost înregistrată cererea doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, conchide sursa citată.

A cerut buletinul unuia dintre tinerii morți în accident

Părinții victimelor accidentului cauzat de Vlad Pascu au fost nemulțumiți de modul în care aceasta s-a comportat în sala de judecată. Prin urmare, ei au informat jurnaliștii că ar fi mestecat gumă atunci când a intrat în sală. Judecătoarea a solicitat apoi buletinul tânărului care a murit într-un accident rutier despre care nu știa că a murit.

La primul termen de judecată din dosarul „2 Mai”, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu l-a întrebat pe unul dintre părinții îndoliați, în urma accidentului comis de Vlad Pascu, dacă fiul său este în sala de judecată.

„V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi, a povestit, la acel moment, Andrei Olariu, tatăl lui Sebastian, una din victimele lui Vlad Pascu, a declarat la ieșirea din Tribunalul din Mangalia. (Mai multe detalii puteți citi aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani