Detaliul care l-a dat de gol pe Sebastian Felecanu, avocatul suspectat că și-a ucis iubita. De ce purta victima o rochie elegantă și o pereche de adidași?

Detaliul care l-a dat de gol pe Sebastian Felecanu, avocatul suspectat că și-a ucis iubita. De ce purta victima o rochie elegantă și o pereche de adidași?
Sebastian Felecanu și Monica Cioată
Publicat: 15/08/2022, 10:23

Tot mai multe indicii care par să confirme că avocatul Sebastian Felecanu și-a ucis iubita ies la iveală. Un detaliu aparent banal cântărește greu acum în ancheta procurorilor ieșeni. Este vorba perechea de adidași pe care Monica Cioată i-a purtat în ultimele clipe de viață.

Conform imaginilor care au circulat în spațiul public, Monica și Sebastian au coborât din mașina lor și au intrat în blocul în care locuiau. Se poate observa că ea purta o rochie elegantă și o pereche de pantofi cu toc.

Când i-a fost descoperit trupul neînsuflețit, victima era încălțată cu o pereche de pantofi sport, deși era în continuare în rochie.

De ce s-ar fi încălțat Monica Cioată cu adidași?

Întrebarea care apare acum este: De ce și-ar fi schimbat tânără pantofii dacă avea de gând să se sinucidă.

Responsabilii de anchetă cred că, de fapt, Monica a vrut să plece din apartament, din cauza certurilor cu Sebastian Felecanu. De aceea, ea și-a luat o pereche de încălțări comode, având intenția de a ieși din casă.

„Având în vedere că, la cercetarea la faţa locului, victima a fost găsită în rochia de la nuntă, dar încălţată cu o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere aceasta fusese în pantofi cu toc, au rezultat indicii că aceasta voia să părăsească locuinţa din cauza agresiunilor exercitate de inculpat”, au spus procurorii ieșeni, pentru presa locală.

Ea nu a mai ajuns niciodată să iasă pe ușa apartamentului, însă. Din informațiile existente până acum, ea ar fi fost lovită în cap și aruncată pe geamul de la bucătărie.

Ce s-a întâmplat înainte ca avocata Monica Cioată să se arunce de la etajul 6 - VIDEO
Sursă FOTO: captură video – YouTube

Monica Cioată s-ar fi luptat cu Sebastian Felecanu pentru viața ei. Avocatul ieșean avea vânătăi și zgârieturi pe corp

Tânăra de 26 de ani a fost găsită prăbuşită pe caldarâm, în faţa blocului ei. La acel moment s-a presupus că avocata s-ar fi sinucis, însă expertizele criminalistice arătă că în acest caz se poate vorbi despre un ”omor calificat”.

Anchetatorii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care ar atesta existenţa unui conflict fizic între el și victimă, iar Felecanu a declarat că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie.

„Inculpatul prezenta leziuni în următoarele zone: mandibulară stângă, unde au fost consemnate leziuni produse prin zgâriere și comprimare cu degetele, latero-cervical stâng, leziuni produse prin lovire cu mijloace contondente, scapular stâng, ce s-au putut produce prin zgâriere, la nivelul mâinii drepte, ce s-au putut produce prin lovire de un corp dur, la nivelul braţului drept, ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure, dar și la nivelul braţului stâng, ce s-au putut produce prin comprimare cu degetele, nefiind exclusă nici lovirea activă cu mijloace contondente, toate datând din 19 iunie 2021”, au spus anchetatorii ieșeni.

Acestea sunt concluziile judecătorilor ieșeni care au dispus arestarea lui Felecanu:

„Analizând actele şi lucrările dosarului de urmărire penală, se constată că în cauză sunt întrunite toate condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Sebastian Felecanu. Începând cu martie 2020, Monica Cioată şi Sebastian Felecanu au început o relaţie de concubinaj pe parcursul căreia cei doi s-au mutat împreună, locuind în apartamentul numitului Felecanu. De-a lungul relaţiei, între cei doi au avut loc mai multe conflicte, însă acestea nu au dus la separarea lor în fapt. Inculpatul este, în genere, o persoană agresivă, acesta certându-se de mai multe ori cu vecinii, cu fosta soţie, dar şi cu Monica Cioată”, au precizat magistrații ieșeni.

Cum a murit avocata Monica Cioată

La mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iaşi. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Ar fi fost aruncată de la înălțimea de 26 de metri

Din cercetarea la faţa locului şi din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că Monica ar fi fost sugrumată de autor, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

„Profitând de această stare, la ora 04:27, inculpatul Sebastian Felecanu ar fi aşezat corpul victimei cu faţa în jos, orientată spre interiorul camerei şi cu picioarele în exterior, pe marginea ferestrei bucătăriei şi ar fi împins-o în exteriorul clădirii, Monica Cioată fiind astfel aruncată de la etajul 6. Prin această modalitate de comitere a faptei, Sebastian Felecanu ar fi încercat să mascheze uciderea victimei și ar fi realizat un act homicidal disimulat în sinucidere”, au afirmat anchetatorii, confrom sursei mai sus.

Felecanu susține că victima ar fi căzut accidental

Specialiștii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă. Felecanu a declarat, la audieri, că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie. Expertizele efectuate în dosar îl contrazic pe avocatul ieșean, suspectat de omor calificat

„Suprafața pervazului prezintă asperități pronunțate, specifice zidăriei exterioare decorative, dar și o porțiune de material lipsă. Fereastra de la bucătăria apartamentului este în două canate, fiecare măsurând 0,5 m lățime și o înălțime de 1,1 m. Înălțimea marginii inferioare a geamului este de aproximativ 1 m de la podea. Monica Cioată avea o înălțime de 1,69 m și, dacă ar fi dorit să se arunce în gol, nu ar fi ales această fereastră”, au concluzionat experții.

A fost făcută o simulare computerizată a incidentului, folosind modelarea matematică specifică proiectării sau căderii unei persoane, iar modelul matematic a reprodus cu precizie modul în care a avut loc procesul prin care Monica Cioată a părăsit fereastra apartamentului situat la 26 de metri față de sol.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au decis prelungirea măsurii de arest în cazul lui Sebastian Felecanu, care a contestat decizia.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult