DNA cere ARESTAREA preventivă a celor doi polițiști de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce luau mită

DNA cere ARESTAREA preventivă a celor doi polițiști de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce luau mită
Flagrant în Capitală: Doi polițiști, reținuți de DGA. Ei sunt acuzați că primeau sute de euro pe zi pentru a-i scăpa pe șoferi de amenzi
Publicat: 28/04/2023, 11:11

Andrei Pantea și Valentin Olteanu, cei doi poliţişti care au fost prinşi în timp ce luau mită, joi dimineața, în centrul Capitalei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În momentul în care a avut loc flagrantul, ei apucaseră să ia șpagă de la șoferi suma totală de peste 2.000 lei.

În cursul zilei de vineri, cei doi agenți vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 aprilie 2023, a suspecţilor: PANTEA ANDREI, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, OLTEANU VALENTIN, agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, conform unui comunicat de presă transmis vineri DNA.

Modul de operare al celor doi polițiști

Oamenii legii spun că, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, agenții de poliție ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

„Ca şi mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, conform DNA.

Cei doi polițiști ar fi oprit nume grele în trafic. Printre acestea, Mircea Geoană sau Gigi Becali

Printre persoanele oprite de cei doi polițiști pentru așa-zise infracțiuni la Codul Rutier se numără și nume cunoscute, precum actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, sau patronul FCSB, Gigi Becali, potrivit surselor GÂNDUL. Se pare, însă, că în aceste cazuri, polițiștii nu au pretins sume de bani. (Detalii suplimentare despre subiect aici…)

De asemenea, și realizatoarea TV Denise Rifai, dar și directoarea unei bănci cunoscute ar fi fost oprite de cei doi, însă nici în aceste două cazuri nu ar fi fost cerută mită.

Polițiștii, reținuți pentru luare de mită

Doi polițiști de la Brigada Rutieră au fost prinși în flagrant în București de către ofițerii DGA.

Flagrantul a fost organizat de procurorii DNA, care au lucrat împreună cu lucrătorii Direcției Generale Anticorupție care au participat în calitate de ofițeri de poliție judiciară.

Cercetați disciplinar de superiori

Poliția Capitalei a transmis că a declanșat la rândul său o cercetare disciplinară față de cei doi angajați.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității.

Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate”, a transmis Poliția Capitalei.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto