Dosarul „2 Mai”: Dealerul lui Vlad Pascu ar putea SCĂPA de închisoare, după ce judecătorii au decis că Maru poate fi pus sub control judiciar

Dosarul „2 Mai”: Dealerul lui Vlad Pascu ar putea SCĂPA de închisoare, după ce judecătorii au decis că Maru poate fi pus sub control judiciar
Dealerul de droguri al lui Vlad Pascu, Tudor Duma, zis Maru
Publicat: 21/03/2024, 12:20
Actualizat: 21/03/2024, 12:29

Presupusul dealer de droguri al lui Vlad Pascu, Tudor Duma, zis și „Maru”, ar putea scăpa de închisoare, după ce judecătorii au decis că  poate fi pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Judecătorii au decis că Tudor Duma poate fi plasat sub control judiciar. Însă, decizia nu este definitivă şi a fost atacată deja de procurori.

„În temeiul art. 348 alin. (1) C.pr.pen. rap. la art. 223 C.pr.pen., art. 242 alin. (2) C.pr.pen., cu ref. la art. 211 alin. (1) şi art. 202 alin. (1) C.pr.pen., constată legalitatea măsurii arestării preventive și înlocuieşte măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Duma Tudor zis „Maru” (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Duma Tudor zis „Maru” la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză”, au stabilit magistrații.

Decizia nu este definitivă, motiv pentru care ea a fost deja contestată de procurori. Dacă și instanța superioară va menține hotărârea, „Maru” va ieși din arest.

„Maru” și-a construit o imagine de „băiat rău”, de-a lungul anilor

De-a lungul anilor, Tudor Duma și-a construit o imagine de ”băiat rău”, iar după accidentul tragic în care a fost implicat Vlad Pascu (detalii AICI) au apărut și informații potrivit cărora Maru era unul dintre dealeri care îl aprovizionau pe prietenul său cu droguri (imagini șocante AICI cu autorul tragediei de la 2 Mai, aflat sub influența drogurilor).

Maru – care  vindea droguri la petrecerile organizate de Vlad Pascu, se aproviziona cu substanțele interzise de la doi frați din Berceni, despre care surse din anchetă susțin că ar fi apropiați ai grupării Sportivilor. (informații detaliate AICI) Tânărul, pe fondul consumului de droguri, și-a agresat tatăl, în luna octombrie a anului 2022, iar acesta a recurs la un demers neașteptat și l-a adus în fața judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei.

”Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca…”

Tudor Duma ”Maru” s-a lăudat pe rețelele de socializare că a intrat în Spitalul Floreasca pentru a fura droguri.

Dezvăluind că este ”rupt în gură deja” și ”beat”, dealerul lui Vlad Pascu, lipsit de scrupule, a recunoscut că a pătruns în spital tocmai pentru a căuta un loc unde putea descoperi droguri.

”Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înteles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, afirmă Maru în filmarea respectivă, în timp ce deschide o cutie de carton.

Într-o a doua postare, Maru își povestește, din nou, ”aventura”, fără să-i pese că, astfel, se autodenunță. (alte informații AICI)

”Am intrat prin efracţie in Spitalul Floreasca. E gol, nu ştie nimeni că sunt aici. Mă duc să fur nişte droguri. Ăştia au toate drogurile încuiate pe undeva. Trebuie să găsesc un loc unde există droguri la spitalul Floreasca. Sunt în Spitalul Floreasca. Vreau să găsesc şi eu niste boxuri de ET-uri din alea. WOOW OXICOMANIII!!!”, scria tânărul teribilist în mediul online.

Tudor Duma, săltat de procurorii DIICOT

Tudor Duma, zis Maru, este un prieten apropiat al lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a accidentat mortal doi tineri în localitatea „2 Mai”.

Potrivit informațiilor obținute în timpul cercetărilor, Maru era principalul dealer de droguri al lui Vlad Pascu. La doar câteva ore după ce a distrus bunurile din Spitalul Floreasca, tânărul teribilist a fost ridicat de procurorii DIICOT pentru a da explicații referitoare la presupuse vânzări de droguri pe care le-ar fi făcut în București. 

Procurorii au anunțat că 9 dintre cele 11 percheziții l-au vizat pe Tudor Duma dealerul care îi vindea stupefiante lui Vlad Pascu și pe alți membri ai rețelei din care acesta făcea parte, iar alte două au legătură cu mama tânărului de 19 ani. Potrivit unor surse judiciare, au mai fost ridicați de anchetatori și Rafael George Anghel, zis  Rafa, Andrei-Cătălin Bîtică și Ahmed Marei zis  Moody.

Cei patru ar fi fost la  Constanța – în noaptea de 18-19 august – și au stat la același hotel la care a stat și Vlad Pascu, motiv pentru care există bănuiala că s-ar fi drogat împreună cu el. Sursele judiciareau precizat că Pascu și grupul său de prieteni luau droguri atât de la Maru cât și de doi frați, Ștefan și Antonio Constantin, ambii din Sectorul 4. (Citește AICI mai multe informații despre subiect aici…)

Vă recomandăm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului