Dumitru Coarnă, amendat după ce a jignit o judecătoare. „Sunt deputat și am imunitate. Spun ce vreau eu!” (EXCLUSIV)

Dumitru Coarnă, amendat după ce a jignit o judecătoare. „Sunt deputat și am imunitate. Spun ce vreau eu!” (EXCLUSIV)
Înainte să fie lider sindical și deputat, Dumitru Coarnă a fost șef de Post în comuna Gradiștea, județul Călărași/Sursa/Facebook
Publicat: 26/04/2021, 19:56

Fostul sindicalist Dumitru Coarnă, ales deputat de Călărași pe listele PSD, a fost amendat, recent, după ce a jignit un magistrat al Judecătoriei Sectorului 5. Acesta ar fi avut un schimb de replici acide cu instanța care îl judecă pentru calomnierea șefului Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. 

Fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), deputatul Dumitru Coarnă se află în conflict deschis cu doi dintre cei mai cunoscuți ofițeri din cadrul Poliției Române, despre care nu a ezitat să-i defăimeze, în spațiul public, ori de câte ori i s-a ivit ocazia.

Inițial, Coarnă a început să-l facă „infractor”, în repetate rânduri, pe comisarul șef Marian Iorga, după ce acesta îi făcuse un dosar penal lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și un apropiat al fostului sindicalist.

Deputatul Coarnă, amendat cu 5.000 de lei

Ofițerul l-a dat în judecată pe Dumitru Coarnă, iar procesul a fost deschis, în București, la Judecătoria Sectorului 5. La termenul de judecată din data de 9 aprilie, politicianul ar fi avut, conform unor martori, un conflict cu judecătoarea. Acesta i-ar fi spus că are calitatea de deputat al României și poate să spună orice dorește, pe motiv să se bucură de imunitate. Ca urmare, instanța a considerat că reacția lui Coarnă este lipsită de respect și l-ar fi amendat cu 500 de lei.

După ce comisarul șef Iorga l-a chemat în instanță, Coarnă a început să-l denigreze și pe comisarul șef Radu Gavriș, prim ajunct al Poliției Capitalei, după scandalul generat de înmormântarea interlopului Emi Pian.

Comisarul șef Gavriș l-a dat, la rândul său, în judecată și a câștigat deja, în prima instanță. Magistrații au decis că politicianul trebuie să-i plătească ofițerului 5.000 de euro, 4120 de lei cheltuieli de judecată și să publice decizia în trei publicații și pe site-ul SNPPC.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase