EXCLUSIV. Premieră în Justiție. Procurorul care se ocupă de dosarul deschis după acuzația de fraudă electorală la Sectorul 1 a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale (SURSE)

EXCLUSIV. Premieră în Justiție. Procurorul care se ocupă de dosarul deschis după acuzația de fraudă electorală la Sectorul 1 a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale (SURSE)

Anchetă de proporții a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în urma dosarului deschis după ce au fost formulate acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1 după alegerile locale, iar procurorul care instrumentează dosarul a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale.

Surse judiciare au transmis, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că toate buletinele de vot și procesele-verbale vor fi expertizate și, astfel, renumărate.

”A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie, de polițiști care fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spatii adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare.

”Întreaga operațiune va fi finalizată”, transmit sursele GÂNDUL.RO, în câteva luni, urmând ca dosarul fie finalizat până la finele anului viitor”.

Trebuie menționat că o astfel de operațiune complexă nu a mai fost făcută până acum în România, fiind vorba despre o premieră în justiție. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care procurorul de caz a amânat chemarea la audieri a procurorului Nicolae Sprîncu, cel care a fost președintele comisiei de vot de la Sectorul 1 (BES 1), dar și a actualului primar Clotilde Armand.

Marcel Ciolacu a acuzat USR de ”fraudă electorală”

Judecătoarea Olimpia Crețeanu – cea care a refuzat să semneze procesul-verbal de la Biroul Electoral Sector 1 – i-a atras atenția procurorului Sprîncu, după declanșarea acestui scandal electoral, că nu putea descoperi listele permanente și listele suplimentare. Mai mult, ceea ce era foarte grav în contextul electoral, au fost găsite ștampile în saci, iar sigiliile lipseau.

În spațiul public au apărut mai multe imagini (VEZI IMAGINILE AICI) în care persoane neidentificate pătrund, noaptea, într-o cameră a Biroului Electoral Sector 1 în care ar fi fost depozitați saci cu buletine de vot.

Imediat după izbucnirea scandalului, președintele PSD, – Marcel Ciolacu – a acuzat USR de ”fraudă electorală”, în timp ce Clotilde Armand a reacționat, declarând că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt doar observatori.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?