Judecătoarea Olimpia Crețeanu, cea care a refuzat să semneze procesul-verbal de la Biroul Electoral Sector 1, audiată la SIIJ (SURSE)

Judecătoarea Olimpia Crețeanu, cea care a refuzat să semneze procesul-verbal de la Biroul Electoral Sector 1, audiată la SIIJ (SURSE)
Judecătoarea Olimpia Crețeanu, cea care a refuzat să semneze procesul-verbal de la Biroul Electoral Sector 1, audiată la SIIJ
Publicat: 20/10/2020, 16:48
Actualizat: 20/10/2020, 17:25

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) continuă audierile în cazul alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei, pentru a se constata dacă acestea au fost sau nu fraudate.

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, Olimpia Crețeanu, locțiitoarea în BES 1 (Biroul Electoral Sector 1) a procurorului Nicolae Sprîncu, este audiată acum de procurorii SIIJ.

Aceleași surse au mai dezvăluit, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO, că procurorii îl vor cita – săptămâna viitoare – pe președintele BES 1, Nicolae Sprîncu, procurorul care apare alături de reprezentanții USR în filmările care arată cum s-a intrat în sala în care se aflau saci cu buletine de vot și procese verbale.

Ancheta se află abia la început, urmând a fi efectuată și expertiza informatică pe hard-disk-ul ridicat de procurori.

Discuția purtată de procurorul Bogdan Sprîncu și judecătorul Olimpia Crețeanu

Într-o înregistrare audio – difuzată de România TV -, discuția pe care judecătoarea Olimpia Crețeanu a avut-0 cu procurorul Bogdan Sprîncu este aproape halucinantă.

Olimpia Crețeanu i-a atras atenția procurorului Sprîncu că nu putea descoperi listele permanente și listele suplimentare. Mai mult, ceea ce era foarte grav în contextul electoral, au fost găsite ștampile în saci, iar sigiliile lipseau.

(Claudia Crețeanu) – Nu găsesc listele permanente şi listele suplimentare.
(Bogdan Sprîncu) – Suplimentare?
(Claudia Crețeanu) – Cum aţi făcut dumnevoastră aici?
(Bogdan Sprîncu) – Aoleu!
(Claudia Crețeanu) – Ceilalţi au spus să pună ştampilele, să pună toate materialele, adică listele permanente, listele suplimentare să le pună în sac… Decât ia-le de la mine… Unde sunt sacii atunci?
(Bogdan Sprîncu) – Haideţi să vedem.
(Claudia Crețeanu) – Cum verifici dumneata dacă mi-a pus el mie acolo? Are sigiliu pus? Unde dracului sunt sacii ăia cu rechizite? Că n-am văzut niciun sigiliu. De unde ştiu că ăla mi-a pus mie listele permanente şi nu sunt acasă sau în coşul de gunoi, pe stradă? Haideţi, dar eu întreb acum. Unde este sigiliul pe sacii cu rechizite unde au fost şi ştampile? Am găsit ştampile în saci. În alea cu voturi am găsit.
(Bogdan Sprîncu) – Trebuiau să fie toate sigilate.
(Claudia Crețeanu) – Bun, şi? Cine să facă primirea?
(Bogdan Sprîncu)- Biroul Electoral de sector, dar face primirea doar la saci.
(Claudia Crețeanu) – Şi erau sigilaţi sacii? Căutaţi-mi listele electorale, listele permanente şi suplimentare la secţiile astea! Că oamenii ăştia au înnebunit. Eu n-am nimic din listele permanente. Nu am NIMIC!

Acuzații de ”fraudă electorală”

În spațiul public au apărut mai multe imagini (VEZI IMAGINILE AICI) în care persoane neidentificate pătrund, noaptea, într-o cameră a Biroului Electoral Sector 1 în care ar fi fost depozitați saci cu buletine de vot.

Imediat după izbucnirea scandalului, președintele PSD, – Marcel Ciolacu – a acuzat USR de ”fraudă electorală”, în timp ce Clotilde Armand a reacționat, declarând că respectivele imagini sunt de la procesul de numărare a voturilor, iar persoanele care intră în cameră sunt doar observatori.

Surse GÂNDUL.RO au declarat, ÎN EXCLUSIVITATE, că trei polițiști de la Biroul Investigații Criminalistice au fost trimiși – însoțiți de jandarmi – la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 pentru a efectua verificări în dosarul de fraudă electorală referitor la sacii cu buletine de vot din camera în care s-a pătruns noaptea, ilegal.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...