Fost primar al municipiului Beiuş, judecat pentru finanţarea ilegală a clubului de fotbal. A păgubit statul cu 3,4 milioane de lei

Fost primar al municipiului Beiuş, judecat pentru finanţarea ilegală a clubului de fotbal. A păgubit statul cu 3,4 milioane de lei
Publicat: 22/09/2022, 15:30
Actualizat: 22/09/2022, 15:35

Adrian Nicolae Domocoş, fost primar al municipiului Beiuş din judeţul Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de finanţarea ilegală a clubului local de fotbal.

Conform DNA, fostul edil ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, în perioada 30.07.2008 – 07.12.2015, un număr de 347 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Beiuș, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociației sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuș.

Primar și președinte de club sportiv, în același timp

„De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoș Adrian Nicolae ar fi ocupat și funcția de președinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activității.

Aceasta, în condițiile în care Consiliul municipal Beiuș nu a fost membru asociat în această structură de drept privat și nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal”, precizează procurorii anticorupție, într-un comunicat de presă.

Primăria municipiului Beiuș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând și un folos necuvenit obținut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuș.

Oamenii legii au pus sechestru pe mai multe bunuri ce aparțin fostului primar.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.

Domocoș a mai fost condamnat pentru corupție

Adrian Domocoș a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru infracțiuni de corupție și asimilate acestora, fiind condamnat definitiv la închisoare.

Conform presei locale, fostul primar a stat în închisoare 5 ani şi 8 luni pentru că a abuzat de funcţie ca să-şi cumpere un spaţiu comercial de la Episcopia Greco-Catolică pe o chirie simbolică.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult