Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, pentru că și-a înjunghiat soția. În primă instanță, primise o pedeapsă de 8 ani și 8 luni

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, pentru că și-a înjunghiat soția. În primă instanță, primise o pedeapsă de 8 ani și 8 luni
Publicat: 24/05/2022, 12:26

Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, care și-a înjunghiat soţia de cinci ori, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea. În primă instanță, el fusese condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare.

„Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 8 ani 8 luni închisoare, (…) înlătură sporul de 8 luni închisoare. Înlătură dispoziţiile de condamnare a inculpatului Kover Ladislau Paul. (…) Condamnă pe inculpatul Kover Ladislau Paul la pedeapsa de 5 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit, a, b Cod penal pe o durată de 1 an şi pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal”, a decis un complet de judecată de la Curtea de Apel Oradea.

Magistrații au mai decis și achitarea lui Kover pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate.

„Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi durata arestului preventiv până la zi, respectiv 20.05.2022”, a mai decis instanța.

Decizia este definitivă.

Sursa: Libertatea

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 8 ani și 8 luni, în primă instanță

În primă instanță, fostul şef al Poliţiei Locale Oradea a fost condamnat de Tribunalul Bihor la o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de închisoare, după ce, în ianuarie 2021, și-a înjunghiat soția de cinci ori.

Paul Kover a fost trimis în judecată pe 30 ianuarie 2021, după doar trei săptămâni după ce și-a sechestrat fosta soție, iar mai apoi a încercat să o omoare, înjunghiind-o cu un cuțit în fața blocului unde locuiește femeia.

Ulterior, el a fugit de la fața locului și a fost găsit la câteva ore distanță într-un bloc în construcție aflat în acea zonă.

Pe parcursul anchetei penale, Kover a ales să păstreze tăcerea, iar avocatul lui a spus că e în „stare de șoc”. Ipoteza a fost, însă, contrazisă de expertiza psihiatrică, care a demonstrat că fostul șef al Poliției Locale avea discernământ la momentul comiterii atacului, conform presei locale.

De aceea, el a fost trimis în judecată sub acuzațiile de tentativă de omor și lipsire de libertate.

Citește și: Atacul polițistului local din Oradea asupra soției sale, surprins de camerele de supraveghere! (VIDEO)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult