Ministrul Justiției, reacție DURĂ după ce un ofițer de la un penitenciar din România a fost prins cu droguri: „Dacă este vinovat….”

Ministrul Justiției, reacție DURĂ după ce un ofițer de la un penitenciar din România a fost prins cu droguri: „Dacă este vinovat....”
Publicat: 23/11/2023, 14:26

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a reacționat, joi, după ce un ofițer de la un penitenciar din România a fost prins cu droguri. Ea spune că astfel de cazuri sunt izolate și că are „pretenții mai mari” de la angajații din cadrul ANP.

Un ofițer de 28 de ani care lucrează la un penitenciar din Miercurea Ciuc a fost prins cu droguri în timp ce se afla la un concert, în București.

„În calitate de ministru al Justiției, condamn ferm orice abatere de la standardele etice și legale ale tuturor celor care lucrează în sistem, inclusiv a celor care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar.

Cazul recent, de la București, dacă se confirmă, este regretabil. Astfel de comportamente afectează încrederea în sistemul de justiție. Înțeleg că este o anchetă în derulare, să urmărim rezultatul, iar dacă ofițerul se face vinovat, voi solicita toate măsurile legale care se impun”, a transmis șefa Justiției din României.

„Am pretenții mari de la angajați”

„Trebuie să ne asigurăm că aceste incidente nu vor mai avea loc. Astfel de comportamente nu pot fi tolerate, iar principiile noastre trebuie apărate cu fermitate. Pentru că dacă am pretenții de la deținuți, dacă îi testăm antidrog, dacă verificăm corespondența sa nu fie prezente substanțe psihoactive, am pretenții mai mari de la angajați.

Indulgența în acest caz ar fi un semnal de slăbiciune într-un sistem care trebuie să fie respectat, să aibă autoritate în fața celor 24.000 deținuți.

Cetățenii trebuie însă să știe că astfel de cazuri sunt izolate și ele nu trebuie să afecteze încrederea în munca celorlalți angajați din penitenciare. Transparența și responsabilitatea rămân fundamentale în menținerea unui sistem de justiție în care cetățenii să aibă încredere. Este imperativ să menținem standardele de conduită înaltă”, a adăugat sursa citată.

Ofițer de la un penitenciar din Miercurea Ciuc, prins cu droguri

Tânărul ofițer a fost prins cu droguri de un echipaj de jandarmi. Aceștia au găsit asupra angajatului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) un plic în care se afla un praf de culoare albă. Testele de laborator vor demonstra dacă este vorba despre cocaină sau alt drog de mare risc.

Atunci când a fost prins, el a încercat să explice faptul că plicul nu este al lui, ci al unei fete pe care nu o cunoștea.

Pentru fapta sa, ofițerul din Miercurea Ciuc s-a ales cu dosar penal. (Continuarea articolului AICI…)

Droguri / Foto caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia
Droguri / Foto caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia

Purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, prinsă cu droguri

Depistarea ofițerului a avut loc în aceeași zi în care fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române a fost prinsă cu droguri chiar de un echipaj de Poliție. Eu au fost prinși în cadrul aceleași acțiuni, dar la câteva ore distanță.

Sublocotenentul Andreea Cătălina Bumbac avea în geantă mai multe pliculețe cu un praf alb, despre care anchetatorii bănuiesc că ar fi cocaină. Prinsă în fapt, femeia ar fi aruncat vina pe o prietenă.

Ca o ironie, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei este chiar structura de intervenție rapidă folosită de procurorii DIICOT în timpul acțiunilor de anihilare a grupărilor specializate în traficul de droguri. (Citește informații suplimentare despre acest caz AICI…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto