Monica Macovei, audiată de procurori în cazul accidentului pe care l-ar fi provocat în urmă cu trei luni, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav

Monica Macovei, audiată de procurori în cazul accidentului pe care l-ar fi provocat în urmă cu trei luni, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav

Fostul ministrul al Justiției, Monica Macovei, este audiată la Parchetul Judecătoriei Constanța, joi dimineața, în cazul accidentului pe care l-ar fi provocat în urmă cu trei luni, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

Ea a venit, joi dimineața, la prima oră, pentru a da explicații în cazul accidentului care a avut loc pe 8 octombrie 2022, într-o curbă aflată la ieșirea din stațiunea 2 Mai, din județul Constanța.

În accident a fost rănit grav un motociclist în vârstă de 56 de ani, care a fost dus la spital cu un elicopter SMURD.

Fostul ministrul al Justiției a mers la unitatea de parchet însoțită de avocatul Cătălin Filişan, decanul Baroului Constanţa, și va răspunde interogatoriului procurorilor, care vor să stabilească circumstanțele exacte în care a avut loc accidentul.

Accidentul a avut loc în octombrie 2022

Un motociclist a fost grav rănit, pe 8 octombrie 2022, de mașina condusă de Monica Macovei, fost ministru al Justiției. Accidentul s-a produs într-o curbă, iar bărbatul s-ar fi deplasat regulamentar. Motociclistul în vârstă de 56 de ani a fost dus la spital cu un elicopter SMURD.

Accidentul rutier s-a produs puțin după ora prânzului, la ieșirea din stațiunea 2 Mai. Monica Macovei se afla la volanul SUV-ului său și se îndrepta către Mangalia. Într-o curbă, fostul ministru al Justiției a intrat în coliziune cu un motociclist, pe care l-a aruncat într-un parapet metalic. Bărbatul de 56 de ani a rămas nemișcat pe asfalt, iar motocicleta a fost cuprinsă de flăcări. Salvatorii au chemat rapid ajutor și la fața locului a ajuns un elicopter SMURD.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța, a declarat că, în urma impactului, a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului, care a fost dus la spital. Și mașina lui Macovei a fost grav avariată, parbrizul fiind spart și capota deformată.

Potrivit aceleiași surse, motociclistul rănit ar fi un fost angajat ISU, care acum este pensionar.

La acel moment, Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool.

Potrivit informațiilor din declarațiile de avere, Monica Macovei deține o casă de vacanţă şi patru terenuri în comuna Limanu, din județul Constanța.

Foto preluată g4media: imagini amator

Monica Macovei: „Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă”

În aceeași zi, mai târziu, Monica Macovei a transmis un mesaj pe Facebook în care a explicat cum s-a petrecut accidentul, din punctul ei de vedere.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc.

Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă.

Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație.

Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a transmis Monica Macovei într-un mesaj postat pe Facebook.

Medicii nu au permis audierea motociclistului rănit

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că probele găsite ar contrazice varianta prezentată de Monica Macovei. Asta pentru că baia de ulei și radiatorul mașinii de teren s-au spart în momentul impactului, iar lichidul din interior s-a scurs pe asfalt, or, atât petele de ulei, cât și urmele de apă din vasul de expansiune au fost găsite exclusiv pe sensul de mers al motociclistului.

Inițial, polițiștii din Mangalia au deschis un dosar de cercetare in rem, pentru fapta de vătămare corporală din culpă. Ulterior, ancheta a fost mutată la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul Poliției Rutiere. De atunci, însă, cercetările s-au blocat.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta nu a putut avansa pentru că medicii Spitalului Județean Constanța nu ar fi permis audierea motociclistului, din cauză stării de sănătate a acestuia.

Sursele citate au precizat că abia acum procurorul de caz a dispus realizarea expertizei tehnice a urmelor ridicate de la fața locului, pentru a se stabili, oficial, care dintre cei doi conducători auto a depășit axul drumului și a ajuns pe contrasens.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului