O femeie a angajat un asasin plătit care să-l ucidă pe fostul ei soț. Cum a fost prinsă

O femeie a angajat un asasin plătit care să-l ucidă pe fostul ei soț. Cum a fost prinsă
Publicat: 13/12/2021, 14:25
Actualizat: 13/12/2021, 14:43

Wendy Wein voia să își vadă fostul soț mort, iar pentru asta a vrut să angajeze un asasin. A și găsit un site care promitea să se ocupe „de situație discret și în timp util”.

În iulie 2020, femeia din Michigan a dat peste un site web, Rent-A-Hitman, care promitea să „abordeze situația delicată” în mod privat și în timp util.

Site-ul se lăuda că are aproape 18.000 de agenți de teren care pot face treabă oriunde în Statele Unite. Conține chiar și mărturii de la clienți mulțumiți, inclusiv un bărbat care a scris că RentAHitman „s-a ocupat cu promptitudine de problema angajaților mei nemulțumiți în timp ce eram plecat în vacanță”, conform CNN.

Așa că Wein a completat un formular pe site, căutând consultanță pentru problema ei.

„Este cam ciudat că firma ta nu se află pe deep web sau dark web”, a scris ea într-un mesaj către un bărbat despre care credea că este consultantul șef al site-ului, Guido Fanelli.

„Prefer să nu ajung la închisoare”, a adăugat ea. „Mulțumesc pentru timpul acordat”.

Wein s-a oferit să plătească 5.000 de dolari pentru ca soțul ei să fie ucis.

Totul a fost o capcană

Guido Fanelli este de fapt Bob Innes, un bărbat din California care conduce site-ul. „Agenții” lui Rent-A-Hitman nu au ucis niciodată pe nimeni. În schimb, site-ul există pentru a păcăli oamenii care caută criminali plătiți.

Ceea ce a început ca un site web pentru o afacere din domeniul securității pe internet s-a transformat, din întâmplare, într-o momeală online pentru oamenii care doresc să-și omoare inamicii. Solicitările acestora ajung la Innes, care mai apoi predă anchete serioase forțelor de ordine.

Innes, care locuiește în Fairfield, California, spune că a lăsat mai multe avertismente pe site, care sugerează că este vorba despre o capcană, dar oamenii nu le văd. Încă de la prima pagină, site-ul sugerează în mod clar că oferă servicii ilegale.

Cei 18.000 de „operatori pe teren” ai săi sunt, de fapt, numărul estimat de agenții de aplicare a legii la nivel național. În partea de jos a site-ului, există un link prin care se poate verifica dacă utilizatorilor le-a fost furat cardul de credit, iar aceștia sunt direcționați la Centrul de plângeri pentru infracțiuni pe internet al FBI.

Totuși, unii oameni completează formulare online cu numele lor real, oferăă informații de contact și detalii despre persoana pe care doresc să „o elimine”.

Innes spune că peste 400 de persoane au completat formulare de solicitare de servicii de pe site de la momentul în care acesta a fost lansat. Unii dintre ei chiar și-au exprimat interesul de a deveni asasini plătiți. Din acest total, aproximativ 10% au ajuns cazuri anchetate de poliție.

„Am crezut că nimeni nu poate fi atât de prost și mi s-a dovedit că am greșit”, spune Innes. „Acești oameni… oricine ar fi, cred că li se oferă protecție cu privire la date. Așa că se simt obligați să-și lase datele reale: nume, adresă, cine este ținta”.

Oamenii au la dispoziție 24 de ore să se răzgândească înainte ca autoritățile să fie anunțate

Dacă o persoană completează un formular pe site-ul său și spune că vrea în mod explicit să ucidă pe cineva, Innes va aștepta 24 de ore înainte de a alerta poliția.

„Este un fel ca o perioadă de relaxare, pentru a-și reveni în fire. Vreau să le dau oamenilor posibilitatea de a renunța”, spune el. „După o zi, le pun două întrebări. Mai aveți nevoie de serviciile noastre? Vrei să fii conectat cu un agent de teren?”.

Dacă răspund „da” la ambele, Innes îi pune în legătură cu o agenție de aplicare a legii din zona lor, care preia comunicarea cu suspectul. Innes nu discută niciodată despre un onorariu – el lasă pe seama „operatorilor de teren”.

Când Wein, femeia din Michigan, a confirmat după 24 de ore că mai vrea să angajeze un ucigaș, Innes a transmis informațiile poliției de stat din Michigan.

Un polițist sub acoperire, care se dădea drept asasin, s-a întâlnit cu ea într-o parcare din South Rockwood, la sud de Detroit.

Poliția a spus că Wein s-a oferit să-i plătească bărbatului 5.000 de dolari pentru a-l ucide pe fostul ei soț și i-a furnizat adresa de domiciliu, locul de muncă și programul său. Poliția de stat a declarat pentru CNN că i-a dat polițistului un avans de 200 de dolari pentru cheltuielile de călătorie, deoarece fostul ei soț locuia într-un alt stat.

Wein a fost arestată și a pledat vinovată, luna trecută, la acuzațiile de solicitare de crimă și folosirea unui computer pentru a comite o crimă. Ea riscă până la nouă ani de închisoare, iar sentința va fi dată în ianuarie, a declarat sergentul Michael Peterson de la Poliția de Stat din Michigan, care a condus cazul.

„Ceea ce m-a marcat cel mai mult la acest caz a fost nebunia suspectului, care a încercat să angajeze un asasin de pe un site web”, spune Peterson.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Șase pași pentru un gazon perfect. Sfaturile unui grădinar
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...