Percheziții la medici din Vâlcea, într-un nou dosar de „vaccinare la chiuvetă”

Percheziții la medici din Vâlcea, într-un nou dosar de „vaccinare la chiuvetă”
Publicat: 13/12/2021, 12:27

Mai multe percheziții au loc, luni, la cadre medicale și centre de vaccinare din Vâlcea, într-un nou caz de „vaccinare la chiuvetă”. Procurorii au date că au fost eliberate certificate false de vaccinare, fără ca persoanele să fi primit în realitate dozele de ser împotriva COVID-19.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID”, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Verificările au loc în 11 locații, situate pe raza județului Vâlcea, din care două sunt la sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, perchezițiile au loc la centrele de vaccinare din localitatea Mihăești și sunt vizați un medic și mai mulți asistenți. Aceștia vor fi audiați de procurori, în cursul acestei zile.

„La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, IGPR – Direcția Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai scrie în comunicatul Parchetului din Vâlcea.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase